Lotta Engberg i tårar efter händelsen i Lotta på Liseberg

Lotta Engberg Lotta på Liseberg

Lotta Engberg har varit programledare för det folkkära programmet Lotta på Liseberg i över 12 år. Här är några stunder då hon inte kunnat hålla tillbaka tårarna.
Slå på ljud

Fyra bugg och en coca cola-sångerskan Lotta Engberg är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler och har genom åren synts i både ett och annat tv-program. Mest känd är hon kanske för det folkkära programmet Lotta på Liseberg som varje sommar sedan 12 år tillbaka har bjudit på både underhållning, sång och kända profiler.

Och att Lotta älskar sitt jobb går inte att ta miste på. Lotta älskar nämligen att möta publiken och det är vissa stunder som hon blivit så rörd att hon helt enkelt inte kunnat hålla tillbaka tårarna. Här är några av dem.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Lotta Engberg i tårar efter Alexandra Tappermos hälsning till sin personliga assistent

Under alla 13 säsonger av Lotta på Liseberg är det mycket som har hänt som har lett både Lotta och tittarna till skratt och tårar. Och förra sommaren hände det sistnämnda. Det var nämligen när Alexandra Tappermo från Örnsköldsvik ville hylla sin personliga assistent med en låt som Lotta inte kunde hålla tillbaka tårarna.

– Jag vill tillägna en låt till min toppenassistent Sofie. Hon finns där i alla lägen, sa Alexandra då som på grund av coronapandemin var med på videolänk.

Låten hon ville spela var ingen mindre än Det finaste någon kan få och efter framträdandet var det en minst sagt berörd Lotta som pratade.

– Fantastiska Alexandra och fantastiska Sofie. Vi skickar kramar från oss alla. Vi skickar tårpapper också för det kom tårar från oss allihopa, sa hon då i programmet.

Lotta Engberg hyllar allsångsälskaren Torsten Skog – efter känslosamma brevet

Men det är långt ifrån den enda gången som Lotta känt väldigt starkt i programmet. Känslorna blev även starka när Lotta under en kväll valde att hylla en alldeles speciell person i publiken, nämligen allsångsälskaren Torsten Skog. Torsten var då 85 år gammal och hade skickat ett brev till Lotta där han förklarade hur mycket han älskade programmet.

– Jag kände att jag ville skriva till henne hur mycket de här kvällarna betydde och ville ge något i gengäld. Jag lever ju tack var henne, sa han då.

När Torstens fru gick bort tappade han nämligen livslusten, men Lotta på Liseberg hjälpte honom att få tillbaka glädjen i livet igen. När han sedan på säsongsavslutningen stod på scen tillsammans Lotta och fick höra henne sjunga för honom och resten av publiken var inte ett öga torrt.

LÄS OCKSÅ: Hanna Hedlund möts av skarp kritik efter resan till Grekland

LÄS OCKSÅ: Casper Janebrinks miss efter upptäckten i Agneta Sjödins bild med pappan

SENASTE NYTT!