LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Loreen i blåsväder – bara dagar efter vinsten i Melodifestivalen 2023

13 mar, 2023 
Loreen
Loreen firade nyss segern i Mello 2023.
Men nu måste hon fokusera på en helt annan grej – nämligen att meddela Skatteverket var hon egentligen bor.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Loreen Talhaoui vinnaren av Melodifestivalen 2023Brand logo
Loreen Talhaoui vinnaren av Melodifestivalen 2023

I lördags tog Loreen hem hela Mello 2023!

Men nu verkar allt inte bara vara kul och firande, trots den stora vinsten. Expressen kan berätta att Loreen fått ta emot en tidigare okänd miljongåva på Gotland, och det från pojkvännen Charli Ljungs pappa. I en gåvohandling som skickats in till Lantmäteriet överlåter pojkvännens pappa hälften av fastigheten till Loreen. Det finns dock några förbehåll, bland annat en ersättning för gåvan på 4,1 miljoner kronor.

Loreen är sedan den 2014 skriven i en lägenhet i Vasastan, mitt i Stockholm – och det är detta som orsakat stora frågetecken.

Anklagas för brott – anonyma tips har inkommit

Expressen skriver att folkbokföringen har fått in två anonyma tips om att Loreen inte bor där hon är skriven, något som kan vara ett brott mot folkbokföringslagen.

Annons

Enligt tidningen har Skatteverket därmed inlett två bosättningskontroller mot Loreen. Detta har gjort att artisten senast den 17 mars måste inkomma med svar om var hon bor.

Uttalandet som skapade uppmärksamhet

Det var i februari som Loreen sa i en intervju med Gotlands Tidningar att Gotland var ”hemma för henne.”

– Jag bor på Gotland. Jag skulle säga att när jag är på Gotland så är jag hemma, och när jag är i Stockholm så jobbar jag. När jag kom till Gotland för flera år sedan så förstod jag att det här kommer att bli mitt hem och att det är här som jag kommer att skapa mig det som är mitt privata liv.

Samma dag som intervjun publicerades så ska ett tips inkommit att hon inte bor i lägenheten i Stockholm, där hon är skriven, enligt Expressen.

FOTO: Johan Nilsson/TT

Annons