LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Loreen höll på att klämmas på scen – dramatiken som tittarna inte fick se

09 maj, 2023 
LOREEN, EUROVISION SONG CONTEST 2023
Loreen är på plats i Liverpool för att representera Sverige i Eurovision song contest 2023.
Men allt har inte gått som på räls. Vid en tidpunkt såg det ut som att Loreen var riktigt illa ute.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Loreen Talhaoui vinnaren av Melodifestivalen 2023Brand logo
Loreen Talhaoui vinnaren av Melodifestivalen 2023

Det har äntligen blivit dags för Eurovision song contest 2023 i Liverpool. Schemat för veckan är i vanlig ordning uppbokat i minsta detalj, med två semifinaler som går av stapeln och givetvis den stora finalen på lördag. Mellan varven är det repetitioner och intervjuer som gäller för artisterna.

Efter en sex veckors lång "Mello-turné" har svenska folket utsett vem som ska representera Sverige. Den förhandstippade favoriten Loreen Talhaoui, 39, kammade hem allt med sitt bidrag Tattoo och nu tävlar hon i den första semifinalen i Eurovision. Förväntningarna är höga eftersom hon återigen är favorittippad, så nu är det bara att hoppas att allt går som det ska så att hon får ta plats på scen i finalen.

Annons

När Loreen vann Melodifestivalen tidigare i år firade hon stort efteråt tillsammans med de andra artisterna på Berns i Stockholm. Hon tog då över scenen och sjöng sin låt flera gånger om.

Loreen nära att klämmas mellan de två blocken

Men nu är det alltså Liverpool som gäller och Loreen är på plats och repar för fullt. Däremot har det skett en viss förändring i hennes nummer. De två plattformarna som hon ligger i när hon uppträder har bytts ut mot två mycket mindre plattformar.

Detta beror på att förutsättningarna på den internationella musiktävlingen skiljer sig från Melodifestivalen när det kommer till storlek på scen, viktgräns i taket och riggtid.

Under ett rep i veckan så hade det dock kunnat sluta riktigt illa. Efter att Loreen hade sjungit klart satte hon sig på sin plattform och väntade på att bli utrullad. Men helt plötsligt så hissades den andra plattformen (taket) som tillhör scenografin ner över henne i full fart. Loreen såg ut att inte märka någonting.

Annons

Scenarbetarna började då skrika, ropa och klappa i händerna för att påkalla den svenska stjärnans uppmärksamhet. Till slut fick Loreen lyckligtvis syn på taket och kastade sig ner till en liggande position för att inte få taket på sig.

LOREEN

Loreens ord om händelsen

Med andra ord var det nära ögat att Loreen skulle ha skadat sig och många har faktiskt redan varit oroliga för att hon ska klämmas mellan de två blocken.

I ett mejl till Aftonbladet berättar den svenska delegationschefen Lotta Furebäck att Loreen är informerad om att lägga sig ner direkt efter avslutat nummer och att det inte är någon fara för säkerheten.

”Vi har fullt förtroende för BBC:s tekniska lösningar och säkerheten kring dem.”, skriver hon.

Även Loreen har uttalat sig:

”Taket tas ned efter varje rep och jag rullas ut på podiet, så produktionen bad mig bara att lägga mig ner när taket kom”, skriver hon i ett sms via sin presskontakt.

FOTO: Ida Marie Odgaard, TT

Annons