TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Loas skattesmäll – tvingades belåna allt: ”Avskyvärd period”

12 jul, 2017 
AvOla Lagerström
Från bejublad operasångare till utpekad skattesmitare. Livet har inte alltid varit lätt för Loa Falkman.
Annons

Det mesta som Loa Falkman, 69, tar i blir till guld. För- utom en bejublad opera- och skådespelarkarriär har han skapat sig ett lyckligt familjeliv med hustrun Rosy, 66, och sönerna Daniel, 30, och Jacob, 27, men livet har inte alltid varit en dans på rosor.

För några år sedan tvingades han och hustrun betala in 3,9 miljoner i skatteskulder. På magasinet Filters fråga om det var motigt, svarar han:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Nej, det är fel ord. Det var helt förskräckligt, en absolut mardröm. Kvällspressen hade julafton och tryckte upp helsidor om vilken hemsk jävel jag var, säger Loa och tillägger att både han och Rosy tog mycket illa vid sig av alla skriverier.

– Vi hade inte en tanke på att fuska med skatten, vi anställde en revisor för att allt skulle gå rätt till. Men det är bara att kämpa vidare och börja om från början. Vi blev av med allting och var tvungna att ta jättelika lån. Det var en avskyvärd period.

Annons

För Hemtrevligt berättar Loa att han och Rosy fortfarande lever med härvan än i dag.

– Vi blev tvungna att belåna oss upp till skorstenen för att klara oss. Emellanåt kommer aggressionen över det som hänt över mig. Det hade ju varit roligt att kunna hjälpa barnen eko nomiskt. Samtidigt är det sant att det inte finns något ont som inte har något gott med sig. I och med den här jättesnytningen kunde vi konstatera vilka enormt fina vänner vi har.

FOTO: Ibl

Annons