TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Loa Falkman tar över som Ica-Stig – riskerar att få sparken från tv-jobbet

02 feb, 2015 
AvAnna Shimoda
Det blir alltså Loa Falkman som tar över rollen som "Ica-Stig". Frågan är hur det går med hans andra tv-jobb?
Annons

Det var igår kväll som nya Ica-Stig presenterades. Det blir alltså Loa Falkman som tar över efter Hans Mosesson som har axlat rollen som Stig i 13 år. För att inget skulle läcka ut i förväg var Loa ytterst förtegen om sitt nya uppdrag. Inte ens barnen visste något. Loa berättade det först en halvtimme innan offentliggörandet.

Kommer han kunna behålla jobbet på SVT? Foto: IBL
Kommer han kunna behålla jobbet på SVT? Foto: IBL

– Det känns jättebra och jättekul, säger Loa till Expressen.

Hans Mosesson verkar nöjd med sin efterträdare.

– Det stänker lite guld på mig att en så kompetent person tar över. Dessutom gillar jag Loa. Men det finns ingen som originalet…

Frågan är hur det kommer gå med Loas hedersuppdrag på SVT, nämligen “Nyårsklockan”? Enligt SVT:s regler kan man inte vara en del av deras produktioner samtidigt som man medverkar i reklamkampanjer. Detta kan alltså innebära att Loa tvingas sluta.

Annons

– Vi hade ett avtal för att göra ett nyår, det som precis varit. Vi har inget avtal med honom, så det är inget problem. Det är inte klart vem som ska läsa på Skansen, och detta är ingen fråga för oss nu. Men det är klart att man inte kan vara inne i en sådan verksamhet parallellt med att man framträder i våra program, säger Anders Hvidfeldt, presschef på SVT.

MER MÅSTELÄSNING:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons