Ljudet försvann under Allsång på Skansen – nu svarar SVT

Sanna Nielsen

Sanna Nielsen bjöd på en fartfylld kväll från Sollidenscenen under tisdagskvällen.
Men i slutet av direktsändningen av Allsång på Skansen försvann plötsligt ljudet.
Nu svarar SVT på vad de tror kan ha skett.
Allsång på Skansen 2020
Slå på ljud

I SVT-programmet Allsång på Skansen kan tittarna ta del av fantastiska framträdanden från Sveriges populäraste artister. Vanligtvis samlas en stor publik framför scenen för att alla tillsammans sjunga allsång  – men i år blev det annorlunda.

På grund av den pågående pandemin har programmet tvingats göra ändringar och sända helt utan publik. Istället får programledaren Sanna Nielsen och hennes gäster sköta sången själva och låta publiken sjunga med hemifrån sofforna eller Duo-appen.

Tekniska haveriet i direktsändningen

Under tisdagens program gästades Sanna av Eva Dahlgren, Rickard Söderberg, Estraden, Gladys del Pilar, Gee Dixon och Shirley Clamp. Det blev ett fartfyllt program som sändes från Sollidenscenen trots ett grått Stockholm. Men när det var dags för Sanna, Shirley och Gladys att tillsammans framföra ett sånguppträdande hände något oväntat. Ljudet försvann stundvis helt för tv-tittarna och bara delar av artisternas sång hördes. Flera tittare har även kommenterat de tekniska problemen under sändningen på kanalens Facebook-sida.

Ljud och bild stämmer inte överens, är det fler som märkt det?”, skriver en tittare.

”Kass ljudtekniker i detta avsnitt!!!”, skriver en annan.

Bra artister ikväll…. Men pinsamt svt med era ljudproblem! Ni ska vara proffs och dessa missar ni hade ikväll SKA INTE ske överhuvudtaget!”, skriver en tredje.

SVT:s svar efter strulet

När Hänt når Per Rådelius, projektledare för Allsång på Skansen berättar han att SVT inte heller vet vad som hände under sändningen.

– Det undrar jag också just nu. Ljudet försvann även för oss i kontrollrummet och på tv-apparaterna. Vi tappade på något sätt ljudsignalerna mellan Skansen och TV-huset, tror vi, måste jag lägga till. Vi håller på att felsöka det här just nu, säger han till Hänt.

– Tyvärr kan jag inte säga mer än att vi tappade på något sätt ljudsignalen och att det faktiskt kom tillbaka då. Först försvann det, tvärtyst blev det även för oss i kontrollrummet. Sen kom det tillbaka och då lät det som när en kontakt är dålig, det sprakade. Sen försvann det igen men sen kom det tillbaka och då stabiliserades det. Det är min upplevelse och vad vi hörde i kontrollrummet.

Per förklarar även att det är sådant som kan ske under en direktsändning men att det självklart kändes tråkigt för tv-tittarnas skull.

– Min reaktion blev bara att åh nej på det här fina numret och på alla fina artister, alla kämpar. Och för publiken inte minst, vars upplevelse inte blir så fantastisk eftersom ljudet försvinner. Det var tråkigt. Men det är ju live och då kan man inte gå in och rädda någonting, säger han.

Nu arbetar kanalen för att felsöka vad som egentligen skedde.

FOTO: Stina Stjernkvist/TT/Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!