LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Lisa Nilssons sorg – talar ut om tunga bakslaget: ”Energistjälande motgångar”

29 sep, 2023 
Lisa Nilsson
Pengatvisten där Lisa Nilsson krävdes på 600 000 kronor är nu löst rapporterar Expressen.
Nu talar artisten själv ut om den svåra tiden och även lättnaden efteråt.
”Det ska från och med nu för mig bli lättare att andas”, skriver Lisa på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Bergs känslor kring ärofyllda uppdraget: ”Mind-blowing”Brand logo
Carina Bergs känslor kring ärofyllda uppdraget: ”Mind-blowing”

Det var 2018 som den folkkära artisten Lisa Nilsson ville renovera sitt sommarhus och bygga till ett attefallshus. Stället ligger på en ö vid Sandhamn i Stockholms skärgård och varit i Lisas ägor sedan 1993.

Den omfattande renoveringen blev av och artisten kunde berätta om sin glädje efteråt.

– Det är en fantastisk frihetskänsla att vara där, jag kan koppla av på ett annat sätt och tycker om att vara oåtkomlig. Jag har i samarbete med min arkitektvän Anders Frelin renoverat och byggt till huset jag köpte ensam 1993, samt byggt en Attefallsstuga. Hjärteprojektet har pågått i två år. Därute kan jag sitta och skriva – både låtar och i framtiden kanske även någon form av bok, vilket jag förstått att både fans och flera förlag önskar sig av mig, har Lisa berättat i en intervju med Allas.

Lisa Nilssons tuffa bakslag – stämd av företaget

Men artisten möttes sedan av ett bakslag då företaget hävdar att artisten flera gånger varit sen med betalningar. När arbetet var klart krävde bolaget henne på en restskuld om 620 945 kronor, enligt Expressen.

Annons

Några år senare, närmare bestämt 2022, kunde tidningen rapportera att företaget stämt Lisa Nilsson. Sedan dess har parterna mejlväxlat utan att komma överens, och nu på måndag var det tänkt att gå till rättegång.

Men inte längre.

”Efter flera telefonkontakter med ombuden träffar parterna en förlikning och begär att den ska stadfästas i dom”, står i en handling Expressen tagit del av.

Lisa Nilsson har nu uttryckt sin lättnad och talar ut om den tuffa tiden på Instagram.

Lisa Nilsson om lättnaden efter nya beskedet

”Fick just ett besked som innebär att en av de tyngsta, mest energistjälande motgångar jag behövt bära de senaste tre åren äntligen når ett slut.”

Händelsen har varit en tung börda för artisten och hon beskriver det som en källa till frustration, sorg, besvikelse och vrede. Nu är det dags att i stället ägna sig åt sin hälsa och sin musik.

”Att sakta börja orka ta tag i hälsa och försöka lösa det som gått sönder rent fysiskt och mentalt under den dränerande konflikten”, skriver hon på Instagram.

FOTO: Duygu Getiren/TT

Annons