Lisa Lindvall flyttar – efter bröllopsbeskedet med Bonde-Pontus

Lisa Lindvall flyttar – efter bröllopsbeskedet med Bonde-Pontus

Hur lever Lisa Lindvall efter Bonde söker fru? Här berättar hon om nya livet.
✔︎ Bryter upp – efter all turbulens.
✔︎ Så har Pontus bild av Lisa förändrats.
✔︎ Bröllopsplanen: ”Det är så det ska vara”.
Fem bönder från "Bonde söker fru" vi aldrig glömmer
Slå på ljud

Lisa Lindvall, 31, valdes först bort till förmån för Emmy Ohlsson, 32. Men bonden Pontus Mikaelsson, 36, gjorde en historisk kärleksvändning – och ändrade sig.

✔︎ Det här är Lisa Lindvall

Ålder: 31.
Stjärntecken: Vattuman.
Familj: Sambon Pontus Mikaelsson, 36, dreverhunden Mimmi, 6.
Bor: Dalvik i Falun.
God egenskap: Bra lyssnare.
Dålig egenskap: Vet inte, jag är nog felfri, (skratt).
Äter helst: Förut var det tacos, nu är det rådjurskött som gäller.
Dricker helst: Pepsi Max.
Borde: Ta jägarexamen!

Efter all turbulens i Bonde söker fru har företagsekonomen Lisa och skogsbonden Pontus funnit sig tillrätta på den rikskända gården i Dalarna.

Vad är senaste nytt i ditt liv, Lisa?

– Jag börjar kika på det här med att sälja min lägenhet i Borlänge, det blir nästa stora grej. Jag har haft lägenheten svinlänge. I tolv år, tror jag. I början av mitt och Pontus förhållande var jag osäker och funderade på att hyra ut den. Samtidigt vill jag inte att han ska känna att jag har en livlina någonstans. Jag vill satsa! Nu känns det som en självklarhet att sälja den.

Emmy Ohlsson, Pontus Mikaelsson och Lisa Lindvall i Bonde söker fru 2020.

Emmy, Pontus och Lisa i Bonde söker fru 2020.

Har du upptäckt några nya sidor av Pontus?

– Ja, absolut. Jag är väldigt imponerad av att han är så duktig på det här med ekonomi. Han har inte gått en enda kurs, han har inte ens gått i skolan. Ändå är han en fena på att driva företag.

Så han är smartare än du trodde?

– Ja, det kan man säga. Han snappar verkligen upp saker och är väldigt praktiskt lagd. Däremot är han sjukt oteknisk. Jag har släpat hit min nya tv. Hans var 20 år. Pontus vet knappt hur man byter tv-kanal! Dessutom tittar han på min Mac-dator och säger: ”Vad är det där för någonting?” Han har inte sett en Mac-dator i hela sitt liv. Shit, vad taskig jag är nu, (skratt).

Lisa om framtidsplanerna med Pontus

På vilket sätt förvånar du honom?

– Han har haft en bild av mig som ”storstadstjejen som inte kan gå i annat än högklackat”. Där har han fått tänka om. Han är imponerad över hur lättlärd jag är. Jag kör traktor och går med röjsågen i skogen…

Pontus Mikaelsson och Lisa Lindvall.

Vem har makten i köket?

– Pontus. Definitivt. Han är svinduktig på att laga mat, så den biten lämnar jag helt i hans händer.

Vad brukar era gräl handla om?

– Vi har inte riktigt hamnat där än, vi irriterar oss inte på varandra. Är det något så säger vi det på en gång. Det blir liksom ingen grej av det. Jag orkar inte gå omkring och irriterar sig på saker, det tar för mycket energi.

Vad får ni för reaktioner i mataffären?

– Folk tisslar och tasslar, det märks. Och senast vi var där fick vi ställa upp på fotografering – vid frysdisken. En kvinna kom fram och ursäktade sig: ”Det här är verkligen jättepinsamt, men skulle jag kunna få ta en bild till min brukare?” Antagligen var det hon själv som ville ha fotot, (skratt).

Kände du dig som en riktig stjärna när fotoblixtarna brann av?

– Nej, det kändes bara jävligt skumt. Jag har inte vant mig vid att folk känner igen mig. Folk kommer fram till Pontus och mig och säger ”hej, hej”. Det händer hela tiden. Det är sjukt. De pratar precis som om man känner varandra.

Pontus Mikaelsson och Lisa Lindvall.

Vad känner du när det gäller bröllop?

– Vi har pratat om det, det är något vi vill. Det är så det ska vara. Om vi gifter oss nu eller om några år, det har vi inte sagt. Det blir lite som det blir, men vi har båda en bild av att det är så det kommer se ut, vi ska bli man och hustru.

Blir det mer tv framöver, Lisa?

– Det skulle vara Let's dance i så fall. Annars känner jag att min tid i tv är över. Jag fick vad jag behövde, nu räcker det!

LÄS MER I PLUS: Så gick det sen för bönderna i Bonde söker fru 2020

LÄS MER I PLUS: Bonde-Simon dumpades på flygplatsen – så lever han i dag

Foto: Jonas Hessman & TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN