TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Lisa Ajax bryter tystnaden om pappan – efter succén

03 apr, 2021 
Linnea Lundgren
Lisa Ajax har sedan hon var tonåring bott hos sin mamma.
Nu berättar hon varför för Hänt – samt om den verkliga relationen till sin pappa.
Annons
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Lisa AjaxBrand logo
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Lisa Ajax

I det fjärde avsnittet av Hänts alldeles egna intervjuserie A walk with the dog hälsar vi på hos artisten och Idol-profilen Lisa Ajax, 22, hemma vid hennes och mammans lägenhet i Järfälla. Genom tv-program som Idol och Melodifestivalen har hon blivit en av Sveriges mest framstående artister och idag jobbar hon hårt med sin solokarriär.

Redan sedan start har Lisas mamma Paula ofta synts vid hennes sida och i intervjuer har artisten beskrivit dem som ett riktigt ”dreamteam”. I A walk with the dog berättar Lisa mer om relationen till sin mamma som hon än idag bor tillsammans med.

– Många verkar tro att vi bara umgås med varandra, och riktigt så är det ju inte. Men alltså vi är ju typ som bästa vänner så jag berättar allt för henne. Det är en sån relation som jag önskar att fler hade med sin mamma, berättar Lisa.

Annons

Lisa Ajax om valet att bara bo med mamma

Lisa har bott ensam med sin mamma sedan tonåren då hennes föräldrar separerade en andra gång. Tidigare hade de gått skilda vägar då Lisa var i 8-årsåldern men hittat tillbaka till varandra. Då det ytterligare en gång var dags valde Lisa att hoppa över varannan vecka-livet – och bo enbart med sin mamma.

– Men jag har en jättebra relation med min pappa också. Jag kände väl att jag inte skulle palla eller tycka det var roligt att åka mellan två hem. Jag vill ha alla mina saker på ett ställe och så var jag även när jag var yngre. Jag till dem på en gång att ”jag kommer bo med mamma”, säger hon i A walk with a dog.

”Det var väl lite knepigt där i början”

Om valet tärde på Lisa pappa är ingenting som hon har reflekterat speciellt mycket över då de idag har en fin relation med varandra.

Var det tufft att höra för din pappa tror du?

– Oj, jag vet inte. Det är väl inte konstigt om det var lite tufft för honom. Men vi har tagit igen det nu. Det var väl lite knepigt där i början och mamma och pappa kom kanske inte så bra överens efter då precis efter en skilsmässa. Sen var det jag och jag valde typ sida. Eller ett barn kan ju inte riktigt välja sida men..

Kände det som att du gjorde det?

– Jag kände att det enda som kändes naturligt var ju att bo med mamma, säger Lisa i A walk with a dog.

FOTO: TT/HÄNT

Annons