LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Linus Wahlgrens dröm krossad – familjen sätter stopp: ”Märkte hur jag..”

23 jan, 2024 
Hedvig Tärnholm
Linus Wahlgrens tonårsdröm krossad
FOTO: TT
Linus Wahlgren har gjort flera hyllade filmroller.
Nu avslöjar han hur tonårsdrömmen krossades.
– Jag var tveksam, säger han till magasinet Östermalms saluhall.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Linus Wahlgrens kryptiska svar om kärlekslivet: ”Jättefling”Brand logo
Linus Wahlgrens kryptiska svar om kärlekslivet: ”Jättefling”

Linus Wahlgrens meritlista kan göras lång efter hela 40 år i nöjes- och filmbranschen. Den första filmrollen fick han redan som sexårig i filmen G och snart lanseras filmen långfilmen Gudstjänst där Linus spelar huvudrollskaraktären Theodor.

Men nu avslöjar skådespelaren att det funnits en annan dröm han fick ge upp för att fortsätta i familjens fotspår.

Därför fick Linus Wahlgren ge upp sin dröm – gick istället i mammas fotspår

Redan som liten fick Linus följa med storebror Peter och pappa Hans till tennisbanan och det var där drömmen om att spela tennis på hög nivå tog form. Linus fastnade snabbt för sporten, blev skicklig och under gymnasiet kom tankarna på att inte göra som nästan alla andra i familjen utan istället satsa på tennisen.

Annons

Drömmen om att bli tennisproffs gick dock aldrig i uppfyllelse. Tidningen frågar honom ”om han verkligen hade något val”, förmodligen med tanke på hans kända skådespelar och show-familj.

– Nja. Det var lite så att jag mer och mer märkte hur jag drogs till teatern. Jag tyckte det var jättespännande att sitta i kulisserna och titta på när mamma och pappa spelade. Sedan kom tennisen in i bilden och under gymnasiet tänkte jag att jag inte ville göra som nästan alla andra i familjen. Men min gamla tenniskompis mamma jobbade som rollbesättare på SVT och hon undrade om jag inte hade lust att komma och provfilma, berättar Linus för magasinet Östermalms saluhall.

Linus Wahlgren
Linus Wahlgren.FOTO: Anders Wiklund/TT

Efter sin profilmning fick Linus rollen som maskinisten Gustav Sjögren i Rederiet. Efter det tog karriären fart och drömmen om att bli tennisproffs fick läggas på hyllan.

Annons

– Jag tror inte jag la ned tillräckligt med tid, det fanns andra intressen, berättar Linus.

Linus spelar dock fortfarande tennis och ställer regelbundet upp i Veteran-SM.

Togs inte på allvar i början av karriären

Linus har provat många olika genrer inom film och teater. Ett mål han har haft är att kunna växla mellan olika genrer och göra både drama och lättare underhållning vilket inte var så accepterat förr.

– Det var svårt att bli tagen på allvar när man spelade Grease eller flickidol i Hundtricket. Det är först de senaste tio åren det har vänt och jag har fått visa en helt annan sida och får spela mer seriösa karaktärer.

Annons