Linda Lindorffs nya erkännande om familjekampen

Linda Lindorff, Jacob Lindorff

Linda LIndorff har haft en tuff höst och vinter med mycket tid borta från familjen.
Nu berättar hon om stödet från maken Jacob Lindorff.
– Han är väldigt trygg, säger hon.

Linda Lindorff, 47, har varit programledare för Bonde söker fru på TV4 i 14 säsonger. Hon brinner för att bönderna ska hitta kärleken och är ofta engagerad i deras livsöden både under inspelningarna men även efter.

TV4 gör Bonde söker fru – jorden runt

Nyligen stod det klart att TV4 gör en ny variant av den populära tv-serien. I nya satsning Bonde söker fru – jorden runt ska tittarna få följa svenska singelbönder som lever och arbetar utomlands.

– Det finns många svenska bönder där ute som vill träffa någon med samma bakgrund och språk, där man tillsammans i ett nytt land kan skapa en framtid tillsammans. Det här blir väldigt spännande, både att se hur våra bönder har det utomlands och att kunna hjälpa dem med det viktigaste av allt – kärleken, sa programledaren i ett pressmeddelande.

Sedan 2013 är Linda gift med Jacob Lindorff, 46, och tillsammans har de tre barn – döttrarna Lykke, 12, Wilhelmina, 10, och Benedicte, 6. I ett inlägg på Instagram delade Linda med sig om känslorna kring att säga hejdå till familjen hemma när hon skulle iväg på inspelningarna för Bonde söker fru – jorden runt.

”Alltid lika jobbigt att åka hemifrån – tänk att det är så. Det gör fysiskt ont i hela kroppen när jag lämnar. Vet ju att det inte är för någon längre tid men det huvudet vet struntar kroppen i. Det gör ont”, skrev TV4-profilen till en bild på sig och maken Jacob.

Linda Lindorff om saknaden efter maken Jacob

Det var bara de första inspelningarna, och efter nyår måste hon än en gång lämna familjen för att åka utomlands och spela in det sista delarna av programmet. För Svensk dam berättar hon att det ibland blir svårt att få ihop familjepusslet.

– Normalt reser jag ju inte så här mycket och Jacob är oftast väldigt närvarande hemma, men ibland kör det såklart ihop sig. Vi har inga föräldrar i stan, eller någon barnflicka, men vi löser det alltid på något sätt, säger hon till tidningen.

Ett knep som hon och maken har för att få tid till varandra trots hektiska dagar fyllda av jobb för dem båda, är att avsluta dagarna de har tillsammans hemma med en kopp te.

– Vi kollar på någon tv-serie, och pratar lite. Det är ett sätt att varva ner och avrunda dagen, säger hon.

Paret firade i år tio år som gifta och Linda är otroligt glad över att få ha Jacob vid sin sida efter alla dessa år.

– Han är väldigt trygg, har ett bra självförtroende och är en närvarande och fantastisk pappa. Sedan är han duktig på att se och höra och mån om att finnas där. Dessutom är han smart och allmänbildad och det gillar jag, avslutar Linda Lindorff.

FOTO: Karin Törnblom/TT, BYRMO CAROLINA/Aftonbladet/TT