LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Linda Lindorff om Bonde söker fru-avsnittet – efter bråket

19 dec, 2019 
Lina Arvidsson
Linda Lindorffs ilska över Bonde söker fru-avsnittet – efter bråket
Igår sändes säsongens sista avsnitt av Bonde söker fru i TV4.
Nu utrycker programledaren Linda Lindorff sin ilska över att så många inte kunnat se avsnittet på tv.
”Jag är lika besviken och ledsen som ni", skriver Linda Lindorff.
Annons
Linda Lindorffs ilska efter fusket i Bonde söker fru: ”Rent oförskämt”Brand logo
Linda Lindorffs ilska efter fusket i Bonde söker fru: ”Rent oförskämt”

Häromkvällen sändes sista avsnittet i årets säsong av TV4-serien Bonde söker fru. Som vanligt har ensamma bönder fått hjälp att hitta sin stora kärlek. Med programledaren Linda Lindorff vid sin sida har bönderna öppnat hoppfulla kärleksbrev, gått på speeddejter och fått lära känna brevskrivarna bättre.

För två veckor sedan fick tv-tittarna se det spännande slutvalet när bönderna fick välja vem de ville fortsätta träffa.

Men när säsongen närmade sig sitt slut släcktes TV4 ner för Com hems kunder som följd av en konflikt mellan TV4 och Com hem.

Det resulterade i att runt en tredjedel av svenska hushåll inte kunde se Bonde söker fru.

I förra veckans avsnitt åkte bondeparen på sina kärleksresor där förstås tv-tittarna fick följa med. Men det var alltså ett avsnitt som många missade, till Linda Lindorffs stora sorg.

På sin blogg uttryckte hon förståelse för att många Bonde söker fru-fans är väldigt besvikna över detta.

Annons

Dispyten mellan TV4 och Com hem bottnar i att ägarna inte kan enas om ett avtal, vilket resulterat i att TV4 och dess systerkanaler försvunnit i kanalutbudet hos Comhems kunder, har DN tidigare skrivit.

I det allra sista programmet av Bonde söker fru får tittarna se hur det gått för bondeparen och vad de gör några månader efter inspelningen. Men konflikten mellan TV4 och Com hem pågår fortfarande och många kan alltså inte se avsnittet.

Bondeavsnittet förstört

På sin blogg uttrycker Linda Lindorff ilska över detta. Rubriken till blogginlägget lyder: “Bästa bondedagen på hela hösten förstörd“.

Hon skriver i inlägget:

“Så förbaskat trist att det är som det är nu och så många inte kan se TV4 och alla våra program, inklusive Bonde söker fru som på onsdag har en kanonkväll med dubbelavsnitt och helt fantastiska återblicksprogram. Jag får en enorm mängd kommentarer och frågor kring allt det här och tro mig, jag är lika besviken och ledsen som ni – det här är ju faktiskt helt sjukt!” skriver en upprörd Linda Lindorff på bloggen.

Annons

Hon uppmanar tittare som för närvarande inte kan se TV4 att istället titta på TV4 Play för att inte missa det sista avsnittet för säsongen.

Nu på onsdag visas nämligen två brutalt känslosamma, ärliga och helt underbara bondeavsnitt. Ni som inte kan se – boka plats i soffan hos en kompis för detta vill ni inte missa“, skriver hon.

På Instagramkontot för Bonde söker fru har tv-tittare uttryckt sin besvikelse över det som hänt.

Bara hoppas att ja kan få fram 4an idag ! Osmart av comhem att göra så här mot mig speciellt när de är bästa dagen“, skriver en person.

Jag hoppas att kanal Tv4 tillbaka på Tv för att kunna se alla mina favorit program”, skriver en annan besviken tv-tittare.

FOTO: Daniel Ohlsson/TV4, TT/Carolina Byrmo

Annons