linda bengtzing

Linda Bengtzings glädjebesked efter tuffa tiden: ”Hemmaplan för mig”

Linda Bengtzing

Linda Bengtzing öppnade tidigare i år upp om den tuffa sjukdomskampen. Nu kommer glädjebesked från artisten.
– Det här är ju en hemmaplan för mig, säger Linda.
Linda Bengtzing om "vanliga livet" med Peter
0:42

Efter reklamen: Linda Bengtzing om "vanliga livet" med Peter

(0:42)

Slå på ljud

Artisten Linda Bengtzing, 48, har tävlat i Melodifestivalen hela åtta gånger, alla med blandade resultat. Hennes tidigare bidrag Alla flickor och Jag ljuger så bra har alla blivit superhits.

Nyligen berättade Linda om den tuffa sjukdomskampen efter att läkarna hittat en knöl i hennes ena bröst.

Men nu kommer hon istället med glädjande besked om, denna gång om hennes framtid inom tv!

Linda Bengtzing om läkarnas besked: ”Dödsångest”

Tidigare i år öppnade Linda upp om det tuffa och oroväckande beskedet hon fått från läkarna. I ett långt och känslosamt inlägg på sin Instagram berättade Linda att läkarna efter hennes senaste mammografi hade hittat en knöl i bröstet, något som påverkade henne väldigt mycket.

Efter min ett år (pg.a covid) sena mammografi levde jag på utan oro för senaste tillplattningen. Åkte på semester i Spanien i juni och redan efter några dagar damp ett sms ned. Man hade hittat en knöl i mitt ena bröst som akut behövde undersökas.” skrev Linda på sin Instagram.

Jag hade tre v. kvar på semestern. Det blev en mardröm. Jag gick från dödsångest till kämpaglöd till acceptans. Önskar idag att jag åkt hem för uppföljning för de veckornas väntan satte sig på min hjärna, hjärta och liv.”

Idag är Linda friskförklarad och i inlägget tackar hon vården för all stöttning och påminner alla sin följare hur viktigt det är att gå på sina kontroller i kampen mot bröstcancer.

Linda Bengtzings glädjebesked – efter tuffa tiden

Nu kommer glada nyheter från artisten, Linda ska nämligen vara med i Melodifestivalen 2023. Men skillnaden från tidigare år så är det inte hon som ska stå på scen, utan hon som ska leda för- och eftersnacket av programmet. Och med hennes långa Mello-erfarenhet kommer hon vara som fisken i vattnet.

– Det här är ju en hemmaplan för mig. Jag är den här nyfikna fyren i stormen, både för tittarna och de tävlande, och för låtskrivare och kostymörer. Jag vet ju vad de står inför och känslan man har när man vinner, åker ur eller går till Andra chansen, säger Linda i en intervju med Aftonbladet.

Det tuffaste med hennes nya uppdrag kommer vara eftersnacket berättar Linda, för även om hon ska prata med alla som gått vidare måste hon även möta besvikelsen hos de artister som åkt ut.

– Det är klart att man vill träffa vinnarna och höra hur de känner när de har lugnat sig och har lagt undan blommorna, men det kommer ju att bli jättemycket besvikelse också. Den har jag också känt, jag har ju till och med hamnat sist i en deltävling, berättar hon.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN