Linda Bengtzing talar ut om relationen: ”Kär i en tjej”

Linda Bentzing

Linda Bengtzing är idag tillsammans med sin partner Peter Ståhlgren.
Men nu berättar hon om en tid då hon hade en förälskelse i en kvinna.
– Jag var ju förälskad alltså, säger Linda Bengtzing i Fredrik Ralstrands podcast Hitfabriken.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Linda Bengtzing om "vanliga livet" med Peter
0:42

Efter reklamen: Linda Bengtzing om "vanliga livet" med Peter

(0:42)

Slå på ljud

Linda Bengtzing, 48, blev först känd hos svenska folket 2005 då hon gjorde sin debut i Melodifestivalen. Hennes första bidrag var då Alla flickor. Även om låten hamnade på en sista plats i musiktävlingen är den idag ansedd vara en riktig klassiker.

Samtidigt som förberedelserna för Melodifestivalen pågick spelade Linda in programmet Fame Factory. I en intervju med Hitfabriken, med Fredrik Ralstrand, förklarar hon att hon ställde upp där efter ett ultimatum från Bert Karlsson.

– Jag ville så gärna ha låten alla flickor, och det var förutsättningen. Bert sa ”om du gör Fame Factory så får du alla flickor”, säger hon i podden.

Året därpå testade Linda sin lycka i Melodifestivalen igen. Då med bidraget Jag ljuger så bra. Den gången vann hon inte heller, men hon hade ännu en gång lyckats få fram en svensk klassiker.

Linda Bengtzing om triangeldramat

Idag lever Linda Bengtzing ett stillsamt familjeliv med sin partner Peter Ståhlgren. De har varit tillsammans sedan 13 år tillbaka, men när de träffades var livet allt annat än stillsamt. Peter var nämligen i en relation när de först fick känslor för varandra. Det har Linda tidigare berättat i podden Bathinas skilda möten med Bathina Phillipson.

– Han snodde jag från en tjej som inte var alert nog, skämtade Linda i podden.

Men Peter valde att först göra slut med sin flickvän innan något hände med Linda.

– Det han visade då när vi blev kära och de fortfarande var tillsammans var en otrolig respekt. Ingenting hände mellan oss förrän han hade lämnat henne, sa Linda i podden.

Linda Bengtzing om relationen: ”Kär i en tjej”

Men innan Linda blev tillsammans med Peter, fanns det tider då hon levde singellivet. I Fredrik Ralstrands podcast Hitfabriken förklarar hon nu att hon inte är främmande till konceptet att vara kär i en människa med inte enbart fokus på kön. Hon förklarar att hon även haft känslor för en kvinna men att hon aldrig agerade på de känslorna.

– Att bli kär i en människa, är jag inte främmande för, jag har också tänt på tjejer, det har hänt mig, men jag har aldrig fått möjligheten att bli kär samtidigt och jag tror inte jag är någon ligg-person, jag önskar att jag hade kunnat släppa att vara kär och bara utforska, säger Linda och fortsätter:

– Att jag var kär i en tjej, som jag ändå var, även om vi aldrig låg, så kan jag ändå säga att jag var förälskad alltså.– Att jag har varit kär i en tjej som jag ändå var, även om vi aldrig låg, så kan jag säga att jag var ju förälskad alltså.

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN