LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Linda Bengtzing om kampen med sonen Nisse: ”En ständig strid”

27 sep, 2023 
L.INDA BENGTZING
Linda Bengtzings son har två diagnoser och hon har varit öppen om hur det är att vara förälder till honom.
Nu berättar hon om läget idag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför stoppas showen En jäkla massa schlager – Linda Bengtzing avslöjarBrand logo
Därför stoppas showen En jäkla massa schlager – Linda Bengtzing avslöjar

Linda Bengtzing, 49, är en av Sveriges största schlagerdrottningar och i höst drar hon ut på turné med en annan schlager-ikon; Magnus Carlsson, 49. Showen heter En jäkla massa schlager, perfekt för alla Mello-fans där ute.

Vid sidan av turné-livet lever Linda ett hektiskt familjeliv med fästmannen Peter Ståhlgren. Paret träffades när Peter var gitarrist i hennes kompband och därefter är resten deras kärlekssaga. Tillsammans har de dottern Vera, 14, och 2013 välkomnade de även sonen Nils, 9.

– Alltså barn i 9 och 14-års åldern... Om någon hade varnat mig hur mycket aktiviteter och hur mycket de får in på en dag, med träningar, kalas, tjejmiddagar, fotbollsträffar. Nej alltså jag hinner inte med mig själv!, säger Linda till Hänt.

Annons

Linda Bengtzing om sonens diagnoser

– Vi ville ha hjälp till honom från skolan, som man har rätt till. Men skolan finns inte där för barnen, inte för de som inte passar in i rutan. Så de vägrade hjälpa oss och då kände vi att vi skulle utreda honom för att få bättre hjälp då, sa Linda när hon gästade radioprogrammet Halv tre med Lotta Bromé.

– Det tog flera år. Vi tyckte att han skulle få hjälp utifrån där han var. Så vi utredde honom, och just nu är det berättigat. Det är ett jävla liv, med BUP och utredning. Det tog tid alltså, berättade hon vidare.

Linda Bengtzing om mammalivet: ”En ständig strid”

Det tog sitt lilla tag för utredningen hos BUP men som tur i oturen så sammanföll utredningen med pandemin, då artistbranschen påverkades hårt med inställda spelningar och event. Detta ledde till att Linda Bengtzing fick lite tid över.

– För mig blev det en möjlighet att finnas där för honom. Varje dag.

Nu har han nyligen börjat i ny klass och för Hänt berättar Linda om svårigheterna med Nisse. En strid som hon dock gärna tar.

– Ja skolan är det ju jättemycket runt eftersom Nisse har ju sina svårigheter också. Så där är det ständig strid faktiskt, som dock har blivit vardag. Men den tar jag gärna, säger hon till Hänt.

FOTO: Robert Eklund/TT, Jari Kantola/TT

Annons