Linda Bengtzing miljonär – tack vare Pernilla Wahlgren

Schlagerprofilen Linda Bengtzing avslöjar nu att hon är miljonär, och att det är tack vare Pernilla Wahlgren som pengarna fortsätter trilla in på konto.

Linda Bengtzing, 43, är en av Sveriges mest folkkära schlagerprofiler i modern tid. Med låtar som “Alla flickor”, “Jag ljuger så bra” och “Värsta schlagern” har hon onekligen satt spår i svenska folkets musikminne.

Annons:
Köpt julklapparna än?! Endast denna vecka: 20% på ALLA julklappar på presenter.se med koden “Tomte”

I nya avsnittet av Kändispodden berättar hon om Mellodebuten med “Alla flickor” för elva år sedan. Hon åkte förvisso ut redan i Andra chansen, men genombrottet var ett faktum och Bengtzing medger att hon blev miljonär inom ett års tid.

– Ja det blev jag, gjorde av med pengarna ganska fort också. Jag köpte hus och bil till mamma och pappa.

Från början var det inte alls säkert att “Alla flickor” skulle gå till just Linda Bengzing, i podcasten avslöjar hon att Lina Hedlund, Pernilla Wahlgren och Lotta Engberg även provsjöng låten innan den landade på hennes axlar.

Just Pernilla Wahlgren har en indirekt röd tråd i Bengtzings ekonomi. För förutom att Bengtzing slog igenom med “Alla flickor” – som kunde gått till Wahlgren – så är det Linda som blir erbjuden gig som Pernilla tvingas tacka nej till.

– Jag är så glad att Pernilla gör det och har varit dålig i rösten så länge. Jag får många jobb tack vare att hon inte kan, eller väljer bort, säger Linda.

– Så några av dina nollor på kontot, inflikar programledaren Benjamin Andrée.

– Det är tack vare Pernilla, ja, precis, skrattar Linda och fortsätter:

– Eller alla. För hade hon fått ”Alla flickor” hade det aldrig blivit något.

LÄS OCKSÅ: Vännens kritik mot TV4 – därför är Pernilla Wahlgren inte med i Så mycket bättre

LÄS OCKSÅ: Linda Bengtzings rakade hår upprör: ”Min dotter bröt ihop fullständigt”

FOTO: Ibl

Senaste nytt