LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lill Lindfors om dotterns uppväxt: ”Bättre som mormor än mamma”

11 feb, 2024 
TV4
Lill Lindfors intensiva och storslagna karriär har inneburit många resor.
I en intervju med M-magasin berättar Lill att hon önskar att hon varit mer närvarande som mamma.
– Jag är bättre som mormor än som mamma, säger hon till tidningen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Nilsson om relationen till dottern – hade ingen kontaktBrand logo
Tommy Nilsson om relationen till dottern – hade ingen kontakt

Lill Lindfors, 83, har varit artist i över 60 års tid. Framgångarna har varit stora och än idag fortsätter karriären att blomstra. Även om Lill håller igång för fullt när det kommer till karriären så har hon börjat fundera på ett liv bortom scenen.

– Oh ja, det har jag börjat fundera på. Men musiken och skapandet är en sådan stor del av mitt liv. Däremot kommer jag inte ta på mig lika många jobb som jag har gjort tidigare. Jag tänker att jag vill trappa ner lite. Men jag har bokningar fram till i vår, men det är inte lika tight som förr, har Lill tidigare sagt till Aftonbladet.

Lill Lindfors om dotterns uppväxt: ”Bättre som mormor än mamma”

Lills intensiva och storslagna karriär har inneburit många resor. I en intervju med M-magasin berättar artisten att hon inte hunnit vara så närvarande som mamma som hon önskat.

– Jag är bättre som mormor än som mamma. Men generationsnätet är underskattat, säger Lill.

Annons

Lill fick hjälp av sin mamma som kunde vara mer närvarande.

– Min dotter Petronella fick en bra trygghet med min mamma, som var pensionerad och kunde vara mer närvarande än jag. Hon lärde bland annat min dotter att sticka och var en äkta bullmormor, säger hon.

Lill Lindfors om barnbarnet Tindra: ”Älskar stunderna vi får tillsammans”

I början av september år 1969, födde Lill sitt första och enda barn – dottern Petronella, som hon fick tillsammans med Peter Wester. Petronella har själv en dotter, som i dag befinner sig i övre tonårsåldern. Lill har tidigare berättat om relationen till barnbarnet Tindra.

– Jag älskar stunderna vi får tillsammans. Jag kände att jag skulle vilja finnas tillgänglig mycket mer. Men jag jobbar mycket och är inte en idealisk mormor. Det är en närvarofråga. Jag är ute och fladdrar. Man får fördela sina gracer, sa hon i en intervju med tidningen Hälsoliv år 2019.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

Annons