Lill-Babs dotter om barndomen – otäcka händelsen: “Polisuppbåd”

Barbro & Monica Svensson

Barbro ”Lill-Babs” Svensson var en av Sveriges mest folkkära personligheter, men kändisskapet hade sina baksidor.
I Nyhetsmorgon berättar nu hennes döttrar om de otäcka stunderna.
– Jag är fortfarande mörkrädd, berättar dottern Monica Svensson.
1:00

Efter reklamen: Allt om Barbro Lill-Babs Svensson

(1:00)

Slå på ljud

SBarbo ”Lill-Babs” Svensson var en av Sveriges mest folkkära artister och spenderade större delen av sitt 80 år långa liv i rampljuset.

Redan som 15-åring blev hon upptäckt och fick åka från Järvsö till Stockholm för att gå på audition. Allt gick suveränt och blev starten på en livslång karriär.

Men samtidigt som Barbros karriär hade satts igång och hon började uppmärksammas i tidningarna så skedde något oväntat – hon blev gravid. Som 16-åring födde hon sitt första barn, dottern Monica Svensson, 67.

Senare i livet fick Lill-Babs ytterligare två döttrar, nämligen Malin Berghagen, 55, och Kristin Kaspersen, 52. De tre döttrarna växte upp direkt i rampljuset, på gott och ont.

Kristin Kaspersen Monica Svensson Malin Berghagen

Kristin Kaspersen, Monica Svensson, Malin Berghagen på Barbro "Lill-Babs" Svenssons begravning.

Berättar om den tuffa tiden: ”Det blev polisuppbåd”

I söndagens sändning av TV4:s Nyhetsmorgon gästade sångerskans tre döttrar för att prata om deras nya bok ”Vår mamma Lill-Babs”. I boken får vi lära känna artisten, mamman och förebilden genom hennes barns perspektiv. Att växa upp i offentligheten har nämligen sina för- och nackdelar.

Två av tre döttrar har fortsatt att florera i rampljuset – Kristin Kaspersen som programledare och Malin Berghagen som skådespelare och sångerska. Den äldsta dottern Monica Svensson har däremot hållit sig mer i bakgrunden, men trots det fått lida av uppväxtens skuggsidor precis som sina systrar.

Den begåvande Lill-Babs har genom åren nämligen råkat ut för en del obehagliga stalkers, som tyvärr även har drabbat hennes barn. I Nyhetsmorgon berättar dottern Monica om hur hon påverkats.

– Det blev polisuppbåd, säger hon och berättar vidare:

– Det var otäckt. Jag kan säga så mycket som att det som hände med mig efter honom, är att jag blev mörkrädd. Och det har jag förstått långt efter, varför jag blev mörkrädd.

Lasse Berghagen mordhotad – allvarliga händelsen: ”Obehagligt”

Mötte stalkern påväg hem från skolan: ”Extremt obehagligt”

Den otäcka baksidan av offentligheten kunde vara direkt farlig för familjen. Under en period på många år var Lill-Babs utsatt för besvärande och ihärdiga stalkers. Malin Berghagen var bara 11-12 år gammal när ”en sån” sökte upp henne på väg hem från skolan, något som hon berättar om i Nyhetsmorgon:

– På väg hem från skolan mötte jag en sån.. får jag följa med dig hem, får jag hålla dig i handen, återberättar Malin Berghagen och syftar på stalkerns ord, innan hon fortsätter:

– Det var extremt obehagligt.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!