LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Let's dance ställs in efter dådet i Stockholm: "Skärrade"

07 apr, 2017 
Malin Ljung
Kvällens Let's dance ställs in efter fredagens attack i centrala Stockholm. Deltagarna tog emot beskedet med stor respekt och bekräftar att stämningen i studion är nedstämd. "Vi mår väl som alla i Sverige just nu, vi är jävligt skärrade", säger Sigrid Bernsson.
Annons

Två timmar före kvällens start av Let’s dance meddelade TV4 att de ställer in programmet. Orsaken är den attack som tidigare under fredagen skedde i centrala Stockholm, där flera människor miste livet och skadades.

– Med anledning av attackerna i Stockholms centrum har vi valt att inte genomföra kvällens Let’s dance och istället lägga all kraft på vår nyhetsbevakning. Våra tankar går till alla de som drabbats, hälsar Anika Beclijevski, exekutiv producent för Let’s Dance via sms.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hänt var direkt efter beskedet i kontakt med Samir Badran och Sigrid Bernsson som fortfarande var kvar i Let’s dance-studion i Frihamnen efter dagens tidigare genrep.

– Vi mår väl som alla i Sverige just nu, vi är jävligt skärrade. Vi är kvar i Frihamnen men alla ska åka hem, säger Sigrid.

Hon berättar att det är TV4 som tagit beslutet, men att hon själv inte ville dansa efter det som hänt. Sigrid är tacksam att produktionen bestämde att inte sända ikväll.

Annons

– Det känns helt fel, helt fel. Det känns helt skruvat. Att de ställde in är bra, det visar respekt för de drabbade och det som hänt, säger hon.

Danspartnern Samir Badran är även han skärrad efter händelsen, han berättar för Hänt att han bor i kvarteret där lastbilen for fram och tog livet på flera personer. Nu vet han inte om han kommer kunna ta sig hem.

– Det är klart att det är sorgligt, känns jätteobehagligt. Det är precis bredvid där jag bor, en gata bara. Men jag måste åka hem, jag kan inte vara rädd för att åka hem, säger han till Hänt.

Samir publicerade denna bild på sin Instagram-story när produktionen meddelades att kvällens Let’s dance ställs in.

Radioprofilen och skådespelerskan Ellen Bergström är skakad över händelsen. Hon berättar för Hänt via telefon att

– Alla i Let’s dance-gänget är jättelåga, säger hon.

Kvällens inställda omgång en nyhet hon tog emot med tacksamhet.

– All träning jag lagt ner på dansen känns så liten i betydelse nu, säger hon.

Huruvida omgången kommer genomföras vid ett senare tillfälle har TV4 inte beslutat än.

TEXT: Malin Ljung, Johanna Bladh, Jonna Friberg Wennberg

FOTO: Ibl

Annons