LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Let's dance-Ines tvingas ställa in – mitt under säsongen: ”Dåligt samvete”

22 apr, 2023 
Jonna Lawaetz
Ines Stefanescu, Rickard Sjöberg. Let's dance 2023
För första gången i historien ska Let's dance-deltagarna byta danspartners för en vecka, vilket medförde en del ändrade planer.
Till Hänt berättar dansaren Ines Stefanescu om de drastiskt ändrade planerna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Sjöberg om stora chocken med nya danspartnern – stora längdskillnadenBrand logo
Rickard Sjöberg om stora chocken med nya danspartnern – stora längdskillnaden

Lördagens program av Let's dance 2023 kommer gå till historien. Denna vecka står deltagarna inför en utmaning som programmet aldrig sett tidigare.

De nya dansparen består av: Charlotte Kalla dansar med Tobias Wallin, Hampus Hedström dansar med Tove Villför, Johanna Lind Bagge dansar med Tobias Karlsson, Rickard Sjöberg dansar med Ines Stefanescu, Renaida Braun dansar med Hugo Gustavsson och Tone Sekelius dansar med Tobias Bader.

Rickard Sjöbergs oro inför utmaningen i Let's dance

Annons

”Ja, det här såg vi verkligen inte komma. Tror faktiskt att alla blev lite chockade.”, skriver han och fortsätter:

”För mig har ju det här med dans varit som att bli utkastad på öppet, stormigt hav. Och Tove har guidat mig genom vågorna. Den här veckan försvinner den tryggheten så visst är det en extra anspänning.”

Men programledaren tror ändå på att utmaningen kommer att gå bra.

”Ines och jag har fått en bra start så det kommer funka fint det här också.”

Let's dance-Ines tvingades ställa in firandet

Rickard är en av Sveriges mest uppskattade programledare och har utöver Let's dance ett fullspäckat schema med andra jobb. Han har tidigare berättat för Hänt att han skulle tvingas åka till Göteborg för jobb men att hans danspartner Tove skulle följa med – för att de inte skulle missa allt för mycket träning.

Annons

Men i och med partnerbytet denna vecka blev det helt ändrade planer. Rickard var fortfarande tvungen att åka till Göteborg, men fick istället ta med sig sin nya danspartner Ines på resa. Vilket resulterade i stora uppoffringar för proffsdansaren.

Hon fyllde nämligen 22 år i dagarna och hade storslagna planer för sitt firande – som helt enkelt fick ställas in, bara några dagar innan. Vilket dansparet berättar om till Hänt.

– Jag tycker att det har gått bra. Jag har varit i Göteborg och spelat in massa Postkodmiljonären i två dagar. Ines följde med en dag och fick fira sin födelsedag i Göteborg. Hon hade bokat Berns salonger egentligen tillsammans med vänner och familj, det strök vi för att hon skulle hänga med mig. Vad snällt av dig!, säger Rickard.

– Ja men alltså, det här är mitt liv och det går före precis allt annat. Så har det alltid varit. Det är det jag har signat upp mig för och då går jag in i det helhjärtat. Och jag hade jättemysigt! Jag fick tårta och de sjöng för mig, säger Ines.

Annons

– Jag fick dåligt samvete att jag snodde din födelsedag, säger Rickard.

– Tänk för några år sedan, om jag ens visste att jag skulle fira min födelsedag med dig. Min 22-årsdag, vem hade kunnat tro det? Inte jag iallafall. Så det var väldigt speciellt och det var väldigt kul, jag blev väldigt överraskad, säger Ines.

Hampus Hedströms stora överraskning till Ines

Ines blev uppvaktad med tårta på sin stora dag och sedan tillbringades mycket tid i danslokalen. Och hennes original-danspartner Hampus Hedström skickade en riktig överraskning till Ines på 22-årsdagen.

– Men du blev firad av många. Hampus hade fixat en jättefin present till dig på hotellrummet, säger Rickard.

– Jag jag fick en flaska bubbel, frukt och ett jättefint kort när jag kom in på rummet. Jag blev väldigt överraskad. Jag fick massa kärlek, säger Ines.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons