hänt exklusivt

Rickard Sjöberg byter partner i Let's dance : ”Verkligen inte...”

Rickard Sjöberg

För första gången i historien ska Let's dance-deltagarna byta danspartners för en vecka, något som skapat blandade reaktioner.
För Hänt berättar Rickard Sjöberg hur han känner inför det hela.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Sjöberg om stödet hemifrån: ”Hade inte gått annars”
0:52

Efter reklamen: Rickard Sjöberg om stödet hemifrån: ”Hade inte gått annars”

(0:52)

Slå på ljud

TV4-profilen Rickard Sjöberg, 53, är en av deltagarna i året Let's dance, där han dansar tillsammans med partnern Tove Villför.

Under fem veckor har vi fått se dansparet tävla och växa ihop, men den här veckan kommer de inte att få fortsätta med det.

Det är nämligen så att dansparen för första gången någonsin kommer att få byta danspartners för en vecka. Nu kommer Rickard istället att få dansa med proffset Ines Stefanescu, något han berättar om för Hänt.

Rickard Sjöberg om att byta partner i Let's dance: ”Extra anspänning”

Rickard förklarar att bytet verkligen kom som en överraskning.

”Ja, det här såg vi verkligen inte komma. Tror faktiskt att alla blev lite chockade.”, skriver han och fortsätter:

”För mig har ju det här med dans varit som att bli utkastad på öppet, stormigt hav. Och Tove har guidat mig genom vågorna. Den här veckan försvinner den tryggheten så visst är det en extra anspänning.”

Men programledaren tror ändå på att utmaningen kommer att gå bra.

”Ines och jag har fått en bra start så det kommer funka fint det här också.”

Rickard Sjöberg om oron kring längdskillnaden med Ines Stefanescu

Något som däremot kan sätta käppar i hjulet för det nya dansparet är den stora längdskillnaden. Rickard är ju faktiskt hela 1,99 cm lång och har tidigare dansat med Tove som är 1,76 centimeter.

Men nu, med dansbytet, kommer han dansa med Ines som endast är 1,66 centimeter lång. Det är alltså hela 33 centimeter som skiljer paret åt, vilket kan bli något av en utmaning, men Rickard är optimistisk inför tävlingen.

”Det roliga är att Ines är väldigt kort och jag väldigt lång. Vi ska försöka göra detta till en tillgång i stället för motsatsen. Det blir en spännande lördag på lördag”, skriver Rickard.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN