LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Arons okända skada i Let's dance – verkliga orsaken till krisen

26 apr, 2022 
Aron Andersson i en grön t-shirt.
Äventyraren Aron Andersson och danspartnern Jasmine Takács är storfavoriter i årets upplaga av Let's dance.
Men efter tävlingen i lördags avslöjade Aron någonting oroande om sin framtid i tävlingen.
– Det har varit tufft, säger han till Hänt och berättar om den okända skadan.
Annons
Arons ärliga ord om Let’s Dance: ”Trött på att dansa”Brand logo
Arons ärliga ord om Let’s Dance: ”Trött på att dansa”

Efter lördagens Let's dance-deltävling är vi nu inne i den sjunde veckan och deltagarna blir bara färre och färre i kampen om den prestigefyllda glasskon.

Ett av säsongens hetaste par är äventyraren och föreläsaren Aron Anderson, 34, som dansar tillsammans med proffsdansaren Jasmine Takács, 34. Paret bryter dessutom ny mark i tävlingen eftersom att Aron är den första deltagaren någonsin som dansar i rullstol.

Jasmine är en skicklig koreograf som imponerat på juryn med hennes förmåga att utnyttja Arons starka sidor; det vill säga hans otroliga styrka i överkroppen.

Men efter förra dansen berättade Aron för oss om en okänd skada bakom kulisserna... Hur kommer det att påverka deras framtid i tävlingen?

Annons

Let's dance-Aron om insatsen med Jasmine: ”Fin kemi”

I lördagens deltävling var temat 90-tal. Aron och Jasmine dansade en sexig rumba, som sägs vara en av de svåraste bland tiodanserna att leverera. Trots detta fick de höga poäng av juryn och tv-tittarna röstade dem vidare i tävlingen.

Direkt efter sändning fick vi på Hänt möjlighet att prata med dansparet.

– Jag tyckte det var väldigt härligt på dansgolvet idag. Vi hade fin kemi, vi gjorde det vi skulle. Jag är jättenöjd, säger Aron om insatsen på dansgolvet.

Vem var du på 90-talet, Aron?

– Jag var en liten pojke som var sjuk i cancer en väldigt stor del av 90-talet, så jag tycker det är ganska slut att 90-talet är slut. Men sedan hade man ju perioder när man var frisk och var ute och spelade fotboll med polarna. Som vilken liten kille som helst!

År 1996 drabbades Aron av cancer i korsbenet. Efter operationen, som krävdes för att få bort tumören, förlorade han all rörlighet i benen. Han har varit rullstolsburen sedan dess.

Annons

Men det är inget som hindrat honom från att utmana de fysiska gränserna och ha en framgångsrik karriär som idrottare och äventyrare.

Aron Anderson och danspartnern Jasmine Takács i en rumba.
Aron Anderson och danspartnern Jasmine Takács i en rumba.

Arons skada i Let's dance – verkliga anledningen till krisen

Vi passar också på att fråga om vilken dans som hittills har varit roligast. Aron svarar då:

– Det är kul på olika sätt. Varje vecka ser olika ut och det går upp och ner. Man är trött, man är pigg och man är trött och man är pigg.

Vidare under intervjun berättade Aron dessutom att han har haft problem med att hålla motivationen uppe på senaste tiden. Varför då? Jo, för han har skadat sig.

Annons

– Jag har varit ganska sliten på sistone. Jag har haft en axel som har varit dålig... det har tagit mycket kraft. Det har varit tufft i perioder, men som tur är har jag Jasmine som är en jävla klippa och bara kör!, säger han.

– Båda vi två är väldigt positiva personer. Varför ska man klaga när man får dansa hela dagen? Det är ju fantastiskt, tillägger Jasmine.

Vi kan inte annat än att stämma in i Arons tidigare uttalande, det här dansparet har verkligen fin kemi – något som de definitivt utstrålar på dansgolvet!

FOTO: TV4

Annons