ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Leonardo Rojas Lundgren spelar Victor i Solsidan – så lever han idag

26 okt, 2021 
Angelica Hedlund
Mimmi Fouchenette
LEONARDO ROJAS LUNDGREN
Leonardo Rojas Lundgren slog igenom som Viktor i Solsidan redan som 6-åring och har verkligen växt upp och utvecklats i takt med sin karaktär.
Nu berättar han för Hänt om hur det varit och vad han gör idag!
Annons
Solsidan-skådisarnas mörka bakgrund – otrohet och ångestBrand logo
Solsidan-skådisarnas mörka bakgrund – otrohet och ångest

Solsidan är en av svenska folkets mest älskade serier genom tiderna och de otroligt roliga karaktärerna får oss att aldrig sluta skratta. Nu har Solsidan-gänget kommit med en sjunde säsong och hittills har två avsnitt släppts.

Nytt för i år är att Felix Herngren, 54, som skrivit manuset genom alla år nu har tagit hjälp av de andra skådespelarna. När Felix gästade Hellenius hörna berättade han om beslutet och att alla varit delaktiga i manus-skrivandet den här säsongen.

Utöver manus-delen så är i princip allt annat sig likt. Inga skådespelare är utbytta och självklart är Freddes och Mickans son Viktor med även detta år. Däremot har Viktor inte synts till så mycket än. Viktor spelas av Leonardo Rojas Lundgren, 18, och för Hänt berättar han nu varför man inte fått se så mycket av honom.

– Det har bara råkat bli så! Det är ju inte lika mycket Viktor denna säsong till skillnad från förra, men det kommer nånstans runt avsnitt 3 och framåt, säger han.

JOHAN RHEBORG, JOSEPHINE BORNEBUSCH
Victors föräldrar Fredde och Mickan spelas av Johan Rheborg och Josephine Bornebusch

Så fick Leonardo Rojas Lundgren rollen som Viktor

Leonardo var bara runt 6-7 år när han fick rollen som Viktor. Faktum är att han var så liten att han knappt minns något från den tiden, han ville ju bara spela teater och fattade inte att hans medverkan skulle bli så avgörande för hans karriär.

Annons

– Då förstod jag ju ingenting, jag bara gillade teater jättemycket. Så jag castades när jag var 6-7 år gammal. Sen ringde de mig och frågade om jag ville vara med och jag fick ju ta det beslutet själv, så jag sa ju ja såklart, berättar Leonardo för Hänt och fortsätter:

– Så sen dess har det varit Solsidan. Det är 11 år, det är sjukt.

Att få utvecklas och mogna i en roll är en möjlighet som Leonardo fått. I takt med att Victor blivit äldre så har ju även Leonardo blivit äldre, något som gett honom ett enormt försprång i och med att han får växa in i rollen.

– Det har varit jätteviktigt för mitt skådespeleri. Jag får ju möjligheten att testa olika saker eftersom Viktor blir äldre. Jag kan inte önska mig ett roligare jobb. Vi har alltid så himla roligt och vi är ett så roligt gäng, förklarar han.

SOLSIDAN
Fredde, Mickan, Viktor, Ebba och Chloé.

Det här gör Leonardo Rojas Lundgren idag – efter succén

Idag har Leonardo hunnit fylla hela 18 år och han går tredje året på gymnasiet. Nu berättar han för Hänt hur han kunnat ha sån disciplin under alla dessa år. Han menar att det bland annat är disciplinen från Solsidan som fått honom att kunna fokusera.

Annons

– Det har hjälpt mig otroligt mycket. Sen parallellt tränar jag ju kampsport också. Så jag skulle säga att de två är verkligen fundamentet för min disciplin och som håller mig kvar och gör att jag pluggar. Jag var en väldigt stökig unge förut så det har hjälpt mig väldigt mycket att bli lugnare och mer disciplinerad.

Med andra ord håller Leonardo på med kampsport och pluggar klart sista biten av den 12 år långa skolgången vi har i Sverige.

– Fullt fokus just nu ska jag vara väldigt försiktig med att sätta igång projekt medans jag studerar. Fokus ligger på att ta studenten. Men efter det, då jävlar, då är det fullt ös, då sätter vi igång!

FOTO: TV4

Annons