Lena Philipssons ärliga ord om barnen Noa Månfare och Saga

Lena Philipsson värld vändes upp och ner för några år sedan.
Nu berättar hon om den stora saknaden efter barnen.
– Plötsligt sitter man i köket med ett glas vin och bedövas av tystnaden, säger hon till Expressen.

Folkkära artisten Lena Philipsson, 54, har vunnit Melodifestivalen och levererat klassiska låtar på löpande band. Men hennes största vinst i livet är barnen Noa Månfare, 27, och Saga, 22, som hon har tillsammans med exmaken Måns Herngren, 52.

Att Lena har en stark relation till sina barn är ingen hemlighet. Lena har tidigare uttryckt sina starka känslor för dem.

Därför blev det också extra tungt när yngsta dottern var den sista att lämna hemmet. Förra året skrev Lena av sig på Instagram.

”Lite tomt i bilen efter att ha lämnat dottern på Arlanda. Det är någonting med att se henne försvinna bort igenom dörrarna”, skrev hon om Saga som i dag bor i Berlin.

Saga Herngren

Saga Herngren tillsammans med sin mamma Lena Philipsson.

Lena är inte den som gärna pratar om privatlivet och familjen. Men i en ny intervju med Expressen bryter hon tystnaden och avslöjar att det tog hårt när båda barnen flyttat hemifrån.

– Det var ganska deppigt när båda barnen flög ur boet. Det kändes tomt och omvälvande när man varit mamma i så många år och sedan är uppdraget slutfört. Plötsligt sitter man i köket med ett glas vin och bedövas av tystnaden, säger hon till Expressen och fortsätter.

– Samtidigt är man ju väldigt glad över att de klarar sig själva och har det bra, det är det viktigaste.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Lena Ph:s starka band till barnen

För att fylla tomrummet tar hon hjälp av vänner.

– Jag har många superfina vänner som jag kan skratta stort och högt med, det betyder jättemycket. Vi känner oss alla väldigt avslappnade i varandras sällskap och det är högt i tak. Vi ses regelbundet – eller som nu via länk – och har after works.

Noa Månfare Herngren

Noa Månfare Herngren tillsammans med sin flickvän Åsa och pappa, Måns Herngren.

Noa Månfare Herngren har valt att hålla sig undan rampljuset. Sist han sågs offentligt var 2018 i samband med Thomas Di Levas show på Hamburger Börs.

I Sagas fall har relationen mellan mor och dotter även utvecklats till en jobbrelation. När Lena PH spelade in musikvideon till Maria Magdalena var det ingen mindre än Saga Herngren som stod bakom kameran.

Rolig info: Saga min dotter har filmat, jag regisserat och så klippte vi den ihop, allt i Berlin där hon fortfarande bor. Roligt va!”, skrev Lena Philipsson på Instagram

FOTO: TT