LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lena Philipsson talar ut om tuffa tiden med barnen Noa och Saga

06 sep, 2020 
Lena Philipsson och barnen
Lena Philipsson är mamma till två barn – dottern Saga och sonen Noa Månfare.
Trots att hon är ett välkänt ansikte för det svenska folket så pratar sällan upp om familjen – men nu berättar artisten om en tuff tid med barnen.
– Det var svårt att vara kreativ för att man hade huvudet fullt, säger hon i Hellenius hörna.
Annons
Allt om Lena PhilipssonBrand logo
Allt om Lena Philipsson

Lena Philipsson, 54, har varit ett välkänt ansikte för det svenska folket sedan många år tillbaka. Hon har en lång och framgångsrik karriär i bagaget och än är den inte slut. I somras släppte hon ett nytt album som snabbt kom att bli en stor succé. Under årens gång har hon vunnit Melodifestivalen och levererat hitlåt efter hitlåt.

Under 90-talet var Lena och ex-maken Måns Herngren, 55, ett av Sveriges hetaste kändispar. Kärleken blomstrade och paret gifte sig 1993 men efter nio år tog relationen plötsligt slut och det tidigare paret genomgick en skilsmässa. Trots detta har relationen mellan dem fortsatt att vara god och är än idag. Lena har bland annat uttryckt sin stora lycka över ex-makens stöd när hon senare gick igenom ytterligare en skilsmässa med Per Holknekt.

Under Lenas show Jag är ingen älskling avslöjade även artisten att ex-maken och goda vännen Måns hade knåpat ihop ett bildspel som hon visade upp. Det står alltså inga tvivel om att Lena och Måns stället upp för varandra när det behövs.

Lena Philipsson och Måns Herngren
Foto: TT

Barnen har vuxit upp

Innan Lena och Måns gick skilda vägar fick de två barn ihop – Saga Herngren, 22, och Noa Månfare Herngren, 27. Det är inte allt för ofta som någon av Lena eller Måns pratar om sina barn, istället har de valt att hålla dem relativt utanför rampljuset. Men både Saga och Noa har hängt med sina föräldrar på offentliga sammanhang som premiärer och invigningar.

Annons

Lena är som sagt inte den som gärna pratar om privatlivet och familjen men hon har tidigare uttryckt sin ledsamhet över att båda barnen flyttat hemifrån. Saga har dessutom lämnat landet och bosatt sig i Berlin, Tyskland.

Nya erkännandet om tuffa tiden

Trots att Lenas karriär har pågått i många, många år så är det få tillfällen som hon har tvekat över sitt yrkesval. När hon under söndagen gästade David Hellenius i TV4:s Hellenius hörna öppnade hon upp om en tid som varit extra svår karriärmässigt.

– När jag gifte mig och skaffade barn där blev det lite så en krock mellan att vara mamma och känna att man hade lust att vara kreativ faktiskt. Där tycker jag att det var en sådan lite dipp men annars egentligen inte, säger Lena i programmet.

– Det var svårt att vara kreativ för att man hade huvudet fullt av sina barn och familjen.

När David sedan frågar hur hon hittade tillbaka visar sig artisten veta exakt vad lösningen var.

– Efter skilsmässan. Faktum är att det ligger någonting i det för det var väl egentligen först då som jag fick lite mer egentid. Jag behöver nog lite sådant för att hinna få någon slags kreativitet i hjärnan, säger hon.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons