Lena Philipsson bryter tystnaden – efter ryktet om nya kärleken

Lena Philipsson om kärlekslivet

Tidigare i vår pekades golfproffset Erik Blomqvist ut som Lena Philipssons nya kärlek.
Nu ger dock artisten rakt besked om kärlekslivet.
Allt om Lena Philipsson
Slå på ljud

Artisten Lena Philipsson, 54, har mängder av hits bakom sig. Alla kan väl sjunga med i Dansa i neon och Det gör ont? Hon har haft egna krogshower, släppt många album och till och med varit programledare för Melodifestivalen.

Sångerskan har två äktenskap bakom sig. Mellan 2010 och 2012 var hon gift med Per Hollknekt. Deras uppbrott kom som en chock för henne och på Facebook berättade hon om vad som hänt.

”Min tillvaro är helt omkullkastad. Otroheten kom som en chock. Och ännu värre blev det att förstå att det började för länge sen. Skvallret hann ifatt till slut, och katastrofen var ett faktum. Stor sorg. Kan inte riktigt fatta det ännu. Jag känner mig löjlig som gick omkring i köket och kokade te och trodde att vi hade varandra”, skrev hon då.

Per Holknekt och Lena Philipsson

Per Holknekt och Lena Philipsson var gifta mellan 2010 och 2012.

2001 skilde hon sig från filmskaparen Måns Herngren efter åtta års äktenskap. De har barnen Saga 21, och Noa, 27, tillsammans.

Sågs med Snygg-Erik

Nu är Lena Philipsson aktuell med albumet Maria Magdalena. I en låt på nya skivan skriver hon om saknaden efter barnen som flyttat ut.

– Barnen är vuxna nu och har klivit ur boet. De är 26 och 21. De klarar sig bra. Jag har gjort mitt arbete och är glad för deras skull. Men det var en period när de båda försvann för gott, för 2,5 år sedan, det var absolut en tomhet när man satt med ett glas vin och kände sig lite vilsen, säger Lena i en intervju i Expressen.

Lena Philipsson

Lena Philipsson.

Tidigare i år syntes Lena Philipsson tillsammans med 14 år yngre golfproffset Erik Blomqvist. Det var på en Instagram-bild från förra sommaren som Erik och Lena syns tillsammans. Sajten Stoppa pressarna skrev i mars i år att han var sångerskans nya kärlek.

Erik blev ”Snygg-Erik” med hela svenska folket då han var med i Robinson 2009. Varken han eller Lena ville i våras kommentera saken.

Men nu tar Lena Philipsson bladet från munnen vad gäller kärlekslivet. I Expressen-intervjun säger hon att hon lagt dejtandet på hyllan.

Jag dejtar inte för tillfället”, säger Lena i intervjun från den 5 juni.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN