ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lena Olins familjelycka – efter stora succén med dottern: “Den kärlek…”

19 okt, 2022 
Lena Olin, Lasse och Tora Hallström
Filmen Hilma har i dagarna premiär med regi från Lasse Hallström.
Det otroliga är att hans hustru Lena Olin spelar huvudrollen tillsammans med deras gemensamma dotter Tora Hallström.
Nu berättar radarparet om hur det är att jobba så tätt med familjen.
Annons
Lasse Hallström om sin dotter: ”Jag visste att hon var duktig, men…”Brand logo
Lasse Hallström om sin dotter: ”Jag visste att hon var duktig, men…”

Skådespelaren Lena Olin, 67, och filmregissören Lasse Hallström, 76, är ett av våra mest välkända par som slagit igenom i hela världen med sina verk och presstationer.

Lasse har regisserat filmer som Gilbert Grape, Dear John och ABBA – The movie. Han har dessutom flera gånger blivit nominerad till en Oscar för bästa manus efter förlaga och bästa regi.

I skrivande stund är han högst aktuell med den omtalade filmen Hilma som speglar Hilma af Klints liv. Under tisdagen var det dags för den sprakande galapremiären i Stockholm och hela familjen var samlad.

Detta kan nämligen ses som ett riktigt familjeprojekt. Det är hans hustru Lena Olin som spelar Hilma själv i huvudrollen som äldre och deras gemensamma dotter Tora Hallström, 27, som spelar Hilma som ung.

Annons

När Hänt träffar Lasse på den stora premiären erkänner filmregissören att han faktiskt är lite nervös.

– Lustigt nog lite nervöst, för det är första gången jag ser den med en stor publik.

Mamma och dotter spelar samma roll – Toras första huvudroll

Dottern Tora som växt upp i USA har minst sagt gått i samma fotspår som sina föräldrar och har tidigare haft små roller i filmer som sin pappa regisserat – Safe Haven från 2013 och Hachiko – En vän för livet från 2009 där Richard Gere gjorde huvudrollen.

Men nu är det första gången som hon tar sig ann en huvudroll och spelar samma roll som sin mamma. Men sanningen är den att mor och dotter aldrig spelar tillsammans – eftersom de har samma roll.

– Jag har tyvärr inga scener med henne, vilket jag hade älskat! Det ser väldigt roligt ut att spela med henne! säger Lena till Hänt under galapremiären av Hilma.

Annons

Lasse passar också på att visa sin stolthet över sin dotter.

– Det är inte klokt. Jag visste att hon var duktig, men att hon var såhär solid. Det var varit underbart, det är fantastiskt, paradisiskt att jobba ihop med familjen på det här sättet, underbart! säger Lasse glatt.

Radarparet om att jobba så tätt med familjen

Lena har spelat i flera filmer som sin make har regisserat men att spela med sin dotter på detta sätt är helt nytt. När Hänt träffar paret på den efterlängtade premiären passar vi på att fråga hur det är att arbeta så nära familjen.

– Det är bara en förlängning av den kärlek och det förtroende man har för varandra, som funkar jättebra. Men Lasse skapar ju familj av hela ensemblen, casten och the crew. Så alla blir som en del av en familj. Så det är som en extra stor familj med Lasse när man jobbar, berättar Lena.

Lasse menar att det inte är så konstigt, de spelar inga andra än de egentligen är.

– Jo det är inte så konstigt. Därför att vi är som vi är hemma. Vi gör oss inte till, jag spelar inte regissör och de spelar inte skådespelare.

Lena Olin, Tora Hallström och Lasse Hallström

FOTO: Jessica Gow/TT

Annons