LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Leif Mannerströms tunga familjetragedi – dystra beskedet

19 feb, 2023 
Jonna Lawaetz
Leif Mannerström
Den folkkära kocken Leif Mannerström meddelade för en tid sedan att han skulle sluta som jurymedlem i Sveriges mästerkock.
När hans hund Leon tvingades avlivas har familjen skaffat sig en ny hund.
Men nu kommer nästa bakslag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marko Lehtosalos känslomässiga låt med mamma Irma: ”Att det inte bara slutade i misär”Brand logo
Marko Lehtosalos känslomässiga låt med mamma Irma: ”Att det inte bara slutade i misär”

Stjärnkocken Leif Mannerström, 82, är en av Sveriges främsta kockar genom tiderna. Han har utsetts till kockarnas kock tre gånger och höll stjärnan i Guide Michelin i över tio år.

Leif har varit krögare i över 60 år och har drivit flera restauranger. Sedan ett antal år tillbaka har han även en karriär som tyckare i tv. Han var nämligen en av jurymedlemmarna i TV4:s långkörare Sveriges mästerkock i hela 11 säsonger, men efter säsongen av Decenniets mästerkock meddelade Leif att det var dags att kasta in kökshandduken i programmet.

– Jag blev ombedd att komma tillbaka och vi spelade in programmet på ganska kort tid, vilket passade mig. Det här blir det absolut sista jag gör med Mästerkocken, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Annons

Men strax innan premiären av programmet meddelade han att det skulle bli hans allra sista säsong.

Leif Mannerströms stora sorg – tvingades avliva familjemedlemmen

Men Leif är inte helt borta från rutan, i slutet på 2020 startade han nämligen sin egen Youtube-kanal där han delar med sig av sina recept till hans följare. Konceptet är väldigt uppskattat och i skrivande stund har han närmare 95 000 följare.

När Leif inte lagar mat spenderar han tid tillsammans med familjen. Han är gift med Lilian Mannerström, 78, och de har varit gifta i över 55 år. Tillsammans har de barnen Petronella, 59, och Sebastian, 53.

Leif hade också en trogen följeslagare i form av hunden Leon, som familjen tragiskt nog tvingades avliva pågrund av en aggressiv cancer som snabbt spred sig.

– Jag blev av med min kära hund, min franska vän... Vi blev tvungna att avliva honom på grund av cancer. Den hade spridit sig, berättade Leif Mannerström till Expressen och fortsätter:

Annons

– Han vägde 65 kilo, han var en kraftig pojk. Men vi förstod att något inte stämde när han tappade mycket vikt på kort tid. Mycket riktigt visade det sig att han hade cancer, rejäl cancer.

Leon var en del av familjen i 6 år innan han somnade in.

– Vi satt vid hans sida när han gick bort. Man grät i en vecka, men man måste gå vidare.

Leif Mannerströms familjetragedi – med nya hunden

Förra året bestämde sig Leif och Lillian för att skaffa sig en ny liten familjemedlem för att dämpa sorgen från Leon. Det blev en ny fransk hund av samma ras som har fick flytta in på gården i Ulricehamn och namnet på den lilla valpen kommer gå i samma linje: Frankrike.

– Det finns nämligen två bra saker med Frankrike: De har landskapet Bordeaux, med fina viner och fina hundar. Hunden ska heta Petrus, efter mitt favoritvin Chateau Pétrus, har Leif tidigare sagt till Expressen.

Men nu har det otänkbara inträffat – Petrus har nämligen sprungit bort, och i en grupp på Facebook gick en användare ut med en efterlysning efter hunden.

"Efterlysning! Store och genomsnälle hunden Petrus försvann imorse vid promenad i skogen mellan Tvärredslund och Rude.", skriver personen och hänvisar att kontakta Lilian om någon skulle se Petrus.

Vi hoppas att Petrus hittar hem snabbt igen.

Hänt har sökt Leif Mannerström för en kommentar.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons