LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Leif Mannerström har två barn: Så ser sonen och dottern ut

01 apr, 2020 
Leif Mannerström har två barn tillsammans med hustrun Lilian.
En av dem har valt att hålla sig undan rampljuset, medan den andra följt sin pappas fotspår.
Annons

Sveriges mästerkock-Jonas tvingades amputera benet – här är Mannerströms varningBrand logo
Sveriges mästerkock-Jonas tvingades amputera benet – här är Mannerströms varning
Leif Mannerström tillsammans med hustrun Lilian, sonen Sebastian och dottern Petronella.
Leif Mannerström firade 70 år med familjen vid sin sida.

– Jag vill göra något annat helt enkelt. Jag har en fru, barnbarn, hundar, djur och en jättefin gård, jag vill ägna mig åt det. Till exempel jakt med min son, det är helt fantastiskt, det missar man ju för det är på hösten, sa Leif Mannerström till Expressen.

Leif är gift med Lilian Mannerström, 75. Paret hade all anledning att skåla för sin kärlek för ett par år sedan. Då hade de nämligen varit gifta i 55 år.

Tillsammans har de barnen Petronella, 56, och Sebastian, 51.

Sebastian Mannerström avslöjar livsavgörande beslutet

Petronella har hållit sig undan rampljuset, men i samband med sin pappas 70-årsfirande syntes hon vid sina föräldrars sida. Vad gäller sonen Sebastian har han följt i sin fars fotspår.

Annons

Samtidigt som Leif valt bort Sveriges Mästerkock, och mer eller mindre lagt kockmössan på hyllan, lever familjetraditionen vidare genom Sebastian Mannerström. Han är nämligen också kock.

Sebastian har under åren genomgått en stor livsförändring. När han och pappa Leif gästade Ett jobb för Berg 2015 berättade Sebastian att han kämpat med övervikt. Vid ett tillfälle i livet vägde han 142 kilo.

Sebastian Mannerström och Leif Mannerström.
Sebastian och Leif Mannerström gav förra året ut boken Mannerströms berså.

– Jag gjorde en magsäcksoperation, avslöjade Sebastian i programmet.

– Jag var så trött på att jag var tjock.

Operationen gav resultatet och inom ett par år hade han gått ner 64 kilo.

Leif Mannerström stöttas av barnen under svåra tiden

Det senaste året har Sebastian och Leif slagit sig samman, och gett ut en egen kokbok. Inspirationen hade de hämtat från familjens sommarställe i Tvärred utanför Ulricehamn. När far och son medverkade i Nyhetsmorgon förra året hyllade Leif Sebastian.

Annons

– Vi sa att vi ska göra något här ute. Då får nästa generation ta över. Jag har gjort ett antal böcker så nu får ”Sibbe” ta över. Han är synnerligen begåvad när det gäller den här typen av mattlagning, lite modernare och annorlunda tänk än jag, sa Leif Mannerström i Nyhetsmorgon.

I svåra tider som dessa när coronaviruset sprids världen över har barnen stöttat och ställt upp för sina föräldrar. På grund av viruset har Leif och hustrun isolerat sig. För Expressen berättar Leif att sonen Sebastian och dottern Petronella hjälper dem.

– Min son kommer ut i morgon och ska laga god mat till oss. Och min dotter har skött det hittills och hon gör det jättebra, så det är inga problem alls, säger han till Expressen.

FOTO: TT

 

Annons