Leif Mannerström oigenkännlig på nya bilderna

I den "Hemliga miljonären" är det Leif Mannerströms tur att gå under täckmantel och ge stöd till välgörenheter som han brinner för. Men innan han kan göra det måste han genomgå en makeover.

Krögaren Leif Mannerström, 77, har ett brinnande engagemang för fattiga och utsatta i samhället och har länge kämpat för bättre mat inom äldrevården, sjukvården. I TV-programmet den “Hemliga miljonären” förklädd till en vetgirig reporter från Helsingborg besöker han eldsjälar och organisationer som arbetar för att göra livet bättre för utsatta människor och svårt sjuka barn.

Men innan Leif kan besöker dem måste han göra en makeover. Han tar hjälp av en maskör som blanda annat har jobbat med Dramaten, TV och Kungliga Operan. Med långt hår och tofs blir Leif oigenkännlig i sin roll som journalisten “Lennart Olsson“.

Leif till vänster och Leif som Lennart till höger.

– Den här typen av glasögon har jag aldrig haft förut och peruk har jag aldrig heller haft eller knut i nacken, så nu vet man hur Zlatan känner sig när han spelar match.

När Leifs fru, Lilian, kommer in i rummet efter förvandlingen ser man hur hon först letar efter sin make och när hon inser att det han Leif som sitter där bryter hon ihop av skratt:

– Nej Leif, gud vad du ser ut, säger hon skrattande, och ger Lennart en puss.

Under täckmantel kan Leif, eller Lennart, sedan gå ut och möta människor som inte ser att det är han. Det blir känslosamma möten som berör den kände TV-kocken på djupet.

“Hemliga miljonären” sänds måndagar kl 20.00 på Kanal 5.

LÄS OCKSÅ: Leif Mannerström om landets äldremat: ”Ett hån”

Foto: Kanal5, IBL

SENASTE NYTT!