Leif GW:s dotter bryter tystnaden om sprickan i familjen – nu berättar hon

Malin Persson, Leif GW Persson

Författaren Malin Persson Giolito är dotter till Leif GW Persson och Birgitta Liedstrand.
I en intervju med tidningen Amelia berättar hon nu om tiden efter sina föräldrars skilsmässa, och relationen till sin mamma.
– Hon var där för oss, säger hon.
0:39

Efter reklamen: Jan Björklund om barnfrågan: "Det blev jobbigt"

(0:39)

De flesta i Sverige vet nog vem tv-profilen och kriminologen Leif GW Persson är. Men någon annan som också gjort stor succé är dottern Malin Persson Giolito.

Malin är nämligen författaren bakom succén Störst av allt, som dessutom blev en tv-serie för ett par år sedan. Nu är hon aktuell med den nya boken I dina händer, och i samband med boksläppet träffar hon Amelia Adamo för att prata om allt mellan himmel och jord. Bland annat relationen till sin pappa och tiden efter sina föräldrars skilsmässa.

Malin om relationen till pappa Leif GW Persson

Malin växte upp i Djursholm tillsammans med sin syster, mamma och pappa. Men när hon var elva år skiljde sig hennes föräldrar varpå Leif flyttade till Göteborg och bildade ny familj. För Amelia berättar Malin om uppväxten som skilsmässobarn och hur hon minns tillbaka på tiden hos sina respektive föräldrar.

Här Är Vinnaren Av Sveriges Mästerkock 2022

Se klippet här!

– Mamma och jag har en mer självklar relation, jag och min syster var typiska skilsmässobarn som förväntades åka till Göteborg där pappa bodde och det gjorde vi men när vi var där jobbade han mest. Min mamma jobbade också, men jag upplevde aldrig att det inte fanns tid för mig och min syster, säger hon och fortsätter:

Mästerkocken-Adam bryter tystnaden om sitt tunga förflutna

– Hon var där för oss, även om hon inte var där, om du förstår vad jag menar. Jag vill ta varje tillfälle att hylla min mamma, hennes insats blev tydligare när jag själv fick barn. Och hon lärde mig att även om man jobbar mycket så går det utmärkt om man är närvarande när man ska vara det.

Leif GW:s dotter Malin om mammans kamp efter skilsmässan

Men Malins mamma slet hårt för att kunna ge det liv till sina barn. Efter skilsmässan tog hon nämligen extra jobb för att få det att gå runt.

– Mamma ville absolut att vi skulle bo kvar och skaffade två jobb för att vi skulle klara det. Hon var sjuksköterskelärare på dagen och vakade på sjukhus på nätterna, berättar Malin.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!