TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Leif GW Persson: Jag fixar inte att gå ner i vikt

03 jan, 2017 
AvOla Lagerström
Leif GW Persson står handfallen och berättar att han idag mår skitdåligt.
Annons

Leif GW Persson, 71, ger ett oftast ett lite buttert men ändå förnöjsamt intryck, men bakom fasaden utkämpar han ett krig mot diverse åkommor. Enbart när det gäller hjärtat har han i flera år haft förmaksflimmer, aortaförstoring och rytmrubbningar.

– 80 tabletter är standarddosen. Är det en dålig vecka kan det bli 100. Tvungen att äta sådant som sänker blodtrycket, förtunnar blodet och sedan ska jag ha sådant som piggar upp hjärtat. Av allt det där blir jag ganska nervig så då får jag stoppa i mig lugnande ibland också i akuta lägen. Det går runt i skallen och jag kan inte stänga av, förklarar polisprofessorn i magasinet Flink.

Han fortsätter:

– Jag mår skitdåligt faktiskt. Det är självförvållat av mat- och alkoholmissbruk och det är inget jag kan göra något åt. Går inte. Borde gå ner 30 kilo men jag fixar inte det, fortsätter Leif som till skillnad från många andra alkoholister inte skäms för sitt beroende.

Annons

Han berättar utan krusiduller att han är ”en väldigt kräsen alkoholist” och att han har en jättestor vinkällare. Fram till 1988 söp han året runt men efter en hälsoundersökning bestämde han sig för att enbart dricka halvårsvis.

Efter det senaste uppehållet korkade han upp en flaska på Operakällaren och började dricka hejdlöst.

– Den här gången höll jag på att slå ihjäl mig när jag kom hem full som en kastrull. Trillade här utanför och slog i skallen så jag hamnade på akuten på Karolinska, minns Leif vars hustru Kim troget står vid hans sida.

– Vi har varit ihop i 21 år. Världsrekord i mitt liv. Kim är en bra människa, snygg, begåvad och trevlig. Jag har stort utbyte av henne.

Foto: IBL, Pixabay

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons