Leif GW Persson har drabbats av en mycket jobbig sjukdom

Professor Leif GW Persson avslöjade under en sändning att han fått bältros.

Leif GW Persson, 71, har fått bältros. Oftast är det personer över 50 år som drabbas av bältros, men även små barn kan insjukna. Under tisdagens sändning av “Veckans Brott” i SVT, avslöjade han detta. När programledaren Camilla Kvartoft frågar honom hur han mår, svarar han:

– Det är bättre än förra gången. Då trodde jag att jag var på väg att få influensa, men så var inte fallet. I stället hade jag fått bältros.

4.04966757

Leif GW fortsätter:

– Nu är jag på bättringsvägen, peppar, peppar. Men det är annars ett njutningsmedel som jag inte rekommenderar bland det som läkarboken erbjuder. Jag är lite piggare, men det är samma symptom i inledningsskedet som influensa, fortsätter han.

Bältros är en infektionssjukdom som orsakas av samma virus som vattkoppor. Vanliga symtom är smärta och blåsor på huden, som ofta sitter som ett bälte på ena sidan av kroppen. Du kan ha ont under lång tid. Du kan bara få bältros om du tidigare har haft vattkoppor. Däremot kan du inte bli smittad med bältros av att träffa någon som har vattkoppor”. (Källa: 1177)

LÄS OCKSÅ: Leif GW Persson om sina svåra hjärtproblem: ”Jag äter 80 tabletter i veckan!”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!