LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Leif GW Persson gör sig av med förmögenheten: ”Behöver inte de här pengarna”

20 maj, 2024 
Med hjälp av sin framgångsrika karriär har Leif GW Persson tagit sig ur fattigdomen som han växte upp med.
Nu tar han istället glädje i att skänka bort pengar till andra.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Leif GW Persson om hälsan: ”Jag har svårt att gå”Brand logo
Leif GW Persson om hälsan: ”Jag har svårt att gå”

I en tidigare intervju med P4 Extra har Leif berättat att han ger bort till andra och lägger pengar på annat där det behövs bättre.

– Kan man uppnå det läget att man har såpass mycket så man är fri att göra som man själv tycker och tänker det är det optimala läget, där befinner jag mig.

– Gåvan är givandets glädje, sa han då.

Leif GW Persson skänker bort sina pengar till välgörenhet

I en ny intervju med Allers berättar tv-profilen nu om att han i fyra år skänkt pengar till fattiga barn i Ukraina. Ett tåg han även fått med sig Camilla Läckberg på. Tillsammans skänker de flera hundra tusen per år.

Annons

– Alla pengar som de får av mig, går i stort sett rakt ner i mun på de som behöver det för att överleva, förklarar Leif och fortsätter:

– Utan sådana här privata initiativ skulle de här ungarna dö, och det vill man ju helst undvika om man kan. Jag behöver inte de här pengarna, och inte Camilla heller.

Leif GW Persson om fattigdomen under uppväxten

Leif själv vet hur det känns att som barn växa upp i fattigdom.

– Den som säger att pengar inte har någon betydelse pratar strunt. Det är en frihet att aldrig behöva kolla efter röda prislappar, säger han och fortsätter:

– På gymnasiet var klasskillnaden så tydligt att du kunde se den med blotta ögat, höra den när någon sa något, dra in doften av den i dina näsborrar. Det var skillnad på en grabb från Sibirien och en gosse från Östermalm. Jämför bilden av mig själv med bilden av Carl Bildt så förstår du vad jag menar.

FOTO: Alexander Mahmoud/DN/TT / TV4Play

Annons