Leif GW Persson avslöjar metoden bakom viktraset

Till nyår ska Leif GW Persson ha gått ner 50 kilo, men är redan på mycket god väg. Snart är han halvvägs till målet och avslöjar nu hur det gått till.

Leif GW Perssons, 72, bantning går som en vals! Den folkkäre kriminologen och tv-profilen har som nyårslöfte att gå ner 50 kilo under 2017 och skrev också en uppmärksammad krönika om löftet.

Nu meddelar GW att han hittills gått ner svindlande 22 kilo, på bara fyra månader!

– Det måste vara kosten, för så mycket annat gör jag inte, säger professorn till Expressen.

Leif har varit väldigt hemlighetsfull om vad han äter och har tidigare berättat att han plockat det bästa ur flera olika dieter. Men till Aftonbladet avslöjar han att han kör med LCHF, det vill säga han undviker kolhydrater, och äter mer fett och proteiner. Dieten har av vissa blivit starkt kritiserad, men för Leif är det uppenbarligen en supermetod.

Men trots att han är jägare och känd köttälskare har han skurit ner på just kött och äter vegetariska luncher. Dessutom han han som vanligt sin vita period på året nu, från tolvslaget på nyårsafton till midsommar. Eventuellt att han utökar nykterheten ett halvår till för viktens skull.

Han tycker inte att livsstilsförändringen varit speciellt svår hittills.

Leif GW Persson har drabbats av en mycket jobbig sjukdom

– Jag har inte kämpat på hela tiden. Jag bara äter annorlunda, förklarar han för Expressen.

Första tiden gick det väldigt fort att tappa vikt. Efter en månad hade han gått ner tio kilo, nu går det lite långsammare.

– I början var det bara att öppna en ventil och släppa ut fett. Nu är det mindre att ta av, men procentuellt så tycker jag nog att det håller sig, säger han.

2014 tvingades GW till en höftledsoperation då han länge plågats av stora smärtor. Att gå ner i vikt är ett bra sätt att avlasta kroppens leder och viktnedgången har gjort att kriminologen kommit in i en positiv spiral vad gäller motion. Det har helt enkelt blivit lättare att röra på sig.

– Ju lättare jag blir ju lättare blir det att gå, säger han.

GW är mycket nöjd med sina resultat och ser skämtsamt på framtiden.

– Jag kommer att upphöra att existera vid jul med den här takten.

Sist han gjorde en sådan här viktresa var i början av 2000-talet då han gick ner 40 kilo med ungefär samma metod. Däremot gick viktnedgången inte lika bra när han testade den populära 5:2-dieten för några år sedan. Kriminologen gick då upp i vikt istället för ner.

Foto: IBL

SENASTE NYTT!