LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lee Christiernssons missnöje med sin kropp – efter den intensiva tiden

08 mar, 2024 
Hedvig Tärnholm
Lee Christiernsson
Hänt träffade Lee Christiernsson på röda mattan under Riagalan.
Där berättade Lee om den intensiva perioden som har bidragit till att hon börjat känna sig missnöjd över sin kropp.
– Det är en grej jag stör mig på hos mig själv, berättar Lee.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lee Christiernsson om kärlekslivet: ”Härlig tuff tjej”Brand logo
Lee Christiernsson om kärlekslivet: ”Härlig tuff tjej”

Lee Christiernson som från början gjorde sig känd som snickar-Björn i programmet Äntligen hemma, har haft en intensiv period i rampljuset sedan hon kom ut som transexuell i början av 2023.

Hänt träffade Lee på röda mattan under Riagalan och där öppnar hon upp om sitt missnöje kroppen.

Lee Christiernsson: ”Det är en grej jag stör mig på hos mig själv”

Det har varit en intensiv tid för Lee som har kommit ut som transsexuell för hela svenska folket. Att inte bara komma ut för nära och kära, utan hela Svenska folket har inneburit många intervjuer och det är inte konstigt att Lee har känt sig både stressad och trött efter den omtumlande perioden.

– Jag har tappat fysiken litegrann. Jag är egentligen beroende av träning och har varit det större delen av mitt liv. Under processen med att komma ut har jag tappat det. Det har varit för mycket stress och trötthet. Men det är ju egentligen då man behöver det som mest, Säger Lee till Hänt.

Annons

Vidare berättar Lee hur hon önskat att hon hade tagit till träningen som ett redskap för att må bättre och känna sig starkare.

– Det är en grej jag stör mig på hos mig själv, att jag inte kan upprätthålla de sundaste grejerna när jag behöver dem som mest.

Lee Christiernsson tryckte undan sina känslor

Lee var tidigare gift med Karolina. Paret var tillsammans i många år innan de separerade strax före det att Lee genomgick sin förändring. Under många år hade Lee tryckt undan sin könsdysfori, och Karolina var den som påtalade för henne att hon nog var transsexuell.

– Vi hade en öppen dialog och [Karolina] sa ”du är väl transsexuell, det är väl inget mer med det”. Men trots att hon sa det kunde jag inte ta in det. Att jag, Snickar-Björn, som gjort en karriär på att vara händig machokille skulle vara transsexuell, det var omöjligt att acceptera, har Lee sagt till QX.

Karolina har varit ett stort stöd för Lee och paret har haft en fin relation både innan och efter sin separation.

– Henne har jag kunnat dela alla känslor och tankar med. Vi kunde ha gemensamma smink- och klädkvällar hemma för att skoja till det. Du vet, i stället för att köpa pizza och se en film så har vi klätt upp oss och sminkat oss. Men jag var ju alltid tvungen att ha kvar skägget, så det blev ju aldrig riktigt som jag ville, berättade Lee.

FOTO: TT

Annons