LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lee Christiernsson om kärleken – nya beskedet: ”Härlig, tuff tjej”

12 feb, 2024 
Linn Seipel
Jennifer Iversen
lee christiernsson tjej qx galan
Lee Christiernsson har haft en tumult tid med både upp- och nedgångar sedan hon valde att komma ut som transsexuell.
För Hänt talar hon ut om kärlekslivet och framtidsdrömmarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det söker Lee Christiernsson i en partnerBrand logo
Det söker Lee Christiernsson i en partner

Lee Christiernsson, 49, blev känd som ”Snickar-Björn” från det populära fixarprogrammet Äntligen hemma. Det var många år sedan programmet slutade sändas, men snickaren blev återigen högaktuell när hon i januari kom ut som transsexuell.

Hänt stötte under QX-galan på Lee på röda mattan, som berättade att det varit ett omvälvande år. På galan förra året var Lees berättelse i stort fokus, något hon tycker är skönt att slippa i år.

Lee Christiernssons tacksamhet – glädjen med människorna på QX-galan

– Nu är det inte alls samma stress och press kring mitt deltagande här utan nu är jag ju här för att ha roligt. Jag känner en stor tacksamhet också till väldigt många människor som bidrog till att jag fick äga min historia från början till slut för ett år sedan, säger Lee Christiernsson till Hänt.

Annons

Hur har hela den här resan varit för dig?

– Omvälvande, den har varit skitjobbig. Ja, alla möjliga typer av känslor i registret har stötts och blötts. För det är en stor sak att komma ut. Med det sammanhanget som jag befann mig i innan också. Då är det en väldigt lång sträcka också att ta sig.

Efter en turbulent tid med mycket nytt ser Lee fram emot ett år där hon kan komma tillbaka till vardagen lite.

– Komma ihåg med träning. Komma igång med jobbprojekt. Det är väl typ det som är mina mål. Typ alldagliga problem, och det är jag ganska glad för.

Lee christiernsson med tjej på qx galan
Lee Christiernsson med sällskap QX-galan på Cirkus i Stockholm.Karin Törnblom/TT

Lee Christiernsson om kärlekslivet – så är drömpartnern

Kärlekslivet då? Hur går det med det?

– Nej men det är torftigt. Men det beror ju på... Eller jag har ju inte varit öppen eller försökt ta tag i det. Men det kanske kommer här också till våren. De säger ju att vårsolen har magiska krafter.

Annons

Frågan om hur en potentiell drömpartner ser ut eller är, tycker Lee är svårt att svara på.

– Det går nästan inte att säga något utan att man säger något fel, om du förstår vad jag menar. Om man skapar en bild av vem det ska vara så är det ju ofta en nackdel, berättar Lee och fortsätter utveckla:

– Men någon härlig, tuff tjej, som gillar mig och som jag gillar. Och sen bygger man det någonting från ingenting, tillsammans. Det är ju så en relation ser ut, allt ska ju inte finnas där från början. Då är det inte lika spännande.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jennifer Iversen/Hänt

Annons