LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Så mycket pengar kostar Lee Christiernssons operationer

17 maj, 2023 
LEE CHRISTIERNSSON
Lee Christiernsson kom ut som transperson för några månader sedan och sedan dess har hen fått massvis med frågor.
Nu väljer Lee att svara på frågan som många undrar; nämligen hur mycket alla operationer har kostat...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lee Christiernsson efter dokumentären Att bli Lee: ”Jag visste inte...”Brand logo
Lee Christiernsson efter dokumentären Att bli Lee: ”Jag visste inte...”

Det var i februarinumret av tidningen QX som Lee Christiernsson, 48, valde att gå ut med nyheten om att hen är mitt uppe i sin transition mot ett kvinnligare utseende.

Sedan dess har det varit fullt upp, kan man minst sagt säga. När Hänt träffade Lee på Ria-galan berättade hen mer om den hektiska tiden.

– Nu är det ju sju veckor sedan jag kom ut. Det har varit sju fantastiska veckor för mig, jag har fått så mycket hejarop och fått så mycket respekt tillbaka och folk önskar mig verkligen lycka till, sa Lee då till Hänt.

Följarens fråga till Lee: ”Är din transition sponsrad?”

Vi har också fått se Lee på nära håll i dokumentären Att bli Lee på TV4, en dokumentär som berört otroligt många och Lee har fått fantastisk respons och stöd från svenska folket.

Annons

Det är också många som har frågor. För ungefär en månad sedan fick Lee en fråga om ifall hens transition var sponsrad och personen ska samtidigt ha undrat varför inte "de som verkligen behöver hjälp får det". Detta berättar hen på sin Instagram.

Nu väljer Lee att ge svar på tal – inget har varit sponsrat!

”Vem som behöver mest hjälp är såklart omöjligt att svara på, men troligt är att alla som ställer sig i kö till könsdysforiutredning behöver någon typ av hjälp för att ta sig vidare. Jag har i detta nu stått 24 månader i kö för att bli utredd för ev könsdysfori, men kön sägs nu vara ca 28 månader.”, skriver Lee.

Hen väljer samtidigt att dela med sig av något annat som många undrar; nämligen hur mycket alltihop har kostat hittills.

Så mycket har operationerna kostat hittills

Så här ligger det till:

”Min personliga investering till dags datum är drygt 400 000 kr fördelat såhär. Mediciner 48 000 kr. Operationer 213 000 kr. Hårborttagning 64 000 kr. Terapi 88 000 kr. Varför terapin är en så stor summa är för att jag ville lära mig allt om mig själv under dessa två år jag gått där.”

Lee fortsätter:

”Min poäng är att sponsorer inte finns i denna kategori utan det kallas samhällskontrakt. Att staten ska ombesörja tex vägbyggen och en fungerande sjukvård gentemot att vi medborgare betalar skatt. Utifrån mitt perspektiv så existerar inte detta avtal vad gäller min och andra i min situation. Vårdgaranti? Jag är rädd för att medmänniskor dör i denna vårdkö och det är ett strukturellt hån mot oss som söker vård i detta sammanhang!”

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Instagram

Annons