LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ex-pojkvännen Lasse Lindbom talar ut om Marie Fredrikssons bortgång

08 jul, 2023 
Den folkkära artisten Marie Fredriksson gick bort i december 2019, 61 år gammal.
Nu talar ex-pojkvännen Lasse Lindbom ut om sorgen efter Maries bortgång i Fredrik Ralstrands podd Hitfabriken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farah Abadi om pappans död: ”Kände ingenting”Brand logo
Farah Abadi om pappans död: ”Kände ingenting”

Marie Fredriksson var en av Sveriges mest ikoniska och hyllade artister. Tillsammans med Per Gessle och bandet Roxette slog de igenom världen över. Därför sörjde också en hel värld Marie när beskedet om hennes bortgång kom i slutet av 2019.

”Det är med stor sorg vi måste meddela att en av våra största och mest älskade artister är borta. Marie Fredriksson avled på morgonen den 9 december i sviterna av sin tidigare sjukdom”, skrev hennes presskontakt och manager Marie Dimberg i ett uttalande.

Maken Mikael Bolyos stöd till Marie Fredriksson

Den folkkära artisten insjuknade i cancer 2002 då hon diagnosticerades med flera hjärntumörer. Efter några års behandling blev hon frisk, och 2009 kunde hon göra comeback med Roxette. Den tuffa behandlingen medförde strålskador, vilket gjorde att hon senare drog sig tillbaka från rampljuset.

En av de personer som fanns med Marie under hela hennes karriär och genom kampen mot cancern var hennes make, musikern Mikael Bolyos. Det började som ett samarbete i musikstudion men snart blev de ett par och de gifte sig 1994, och han fanns vid hennes sida in i det sista.

Annons

Maken var ett stort stöd för Marie men han hade det svårt tidvis med att hantera Maries kamp mot sjukdomen. När det såg som allra mörkast ut fanns det tillfällen han ville undanhålla viss information från läkarna för Marie.

– Det var otroligt komplicerat. Viss ­information ville jag ju inte ­berätta för Marie, för det var så en fruktansvärt nattsvart prognos, har han tidigare berättat i en dokumentär som sändes i SVT 2012.

Innan Marie föll för Mikael var hon tillsammans med artisten Lasse Lindbom. Ex-paret arbetade tillsammans när Marie slog igenom på 80-talet. De var även ett kärlekspar under några år. När Lasse möttes av Maries bortgång uttryckte han sin sorg för Aftonbladet.

– Det var oerhört tråkigt att höra även om det inte var helt oväntat. Men ändå, jag är chockad, säger han.

Marie Fredrikssons ex-pojkvän Lasse om sorgen efter bortgången

Nyligen gästade Lasse Fredrik Ralstrands podcast Hitfabriken och talade ut om sorgen efter Maries död.

Annons

Hur påverkades du av beskedet om hennes sjukdom och så småningom bortgång?, frågar Fredrik.

– Det var tragiskt, det kom från ingenstans. Hon fortsatte att turnera och det höll nog henne vid liv ganska mycket. För att det betydde så mycket för henne. Tänk att gå ut på en scen framför 20 000 människor som bara älskar en.

Lasse berättar även att han pratade med Maries make Mikael om sorgen.

– Jag pratade med Micke hennes man lite då och då. Han berättade att hon levde mycket längre än vad var som normalt. Det tror jag var för att hon gjorde det hon älskade.

FOTO: TT/Bruno Marzi / MEGA, Roger Tillberg/TT

Annons