LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Marie Fredrikssons arv till barnen Josefin och Oscar

10 mar, 2020 
Den folkkära artisten Marie Fredriksson gick bort i december, 61 år gammal.
Hennes sista önskan var att trygga sina barns framtid.
Det avslöjar hon i sitt testamente, rapporterar Expressen.
Annons
Vila i frid Marie FredrikssonBrand logo
Vila i frid Marie Fredriksson

Marie Fredriksson var en av Sveriges mest hyllade och folkkära artister. Hon slog igenom världen över tillsammans med Per Gessle och Roxette. Därför sörjde också en hel värld när beskedet om hennes bortgång kom i slutet av förra året.

Det är med stor sorg vi måste meddela att en av våra största och mest älskade artister är borta. Marie Fredriksson avled på morgonen den 9 december i sviterna av sin tidigare sjukdom”, skrev hennes presskontakt och manager Marie Dimberg i ett uttalande.

Per Gessle, som tillsammans med Marie är för evigt ihågkomna för låtar som Listen to your heart och It must have been love, uttryckte sin sorg.

”Tiden går så fort så fort. Det känns som alldeles nyss när Marie och jag satt i min lilla lägenhet i Halmstad och delade drömmar. Och vilken fantastisk dröm vi fick dela! Tack Marie, tack för ALLT. Du var en helt unik musikant, en sångerska på en nivå vi knappast kommer att få uppleva igen. Du målade mina svartvita sånger med de vackraste färger”, sa han i uttalande via sin presskontakt.

Annons

Arvet till barnen Josefin och Oscar

Marie Fredriksson insjuknade i cancer 2002 då hon diagnosticerades med flera hjärntumörer. Efter några års behandling blev hon frisk, och 2009 kunde hon göra comeback med Roxette. Den tuffa behandlingen medförde strålskador, vilket gjorde att hon senare drog sig tillbaka från rampljuset.

Under alla år har maken Mikael Bolyos, 62, och barnen Josefin, 26, och Oscar, 23, funnits vid hennes sida.

Att Marie ville trygga sin familjs framtid framgår av det testamente som hon skrev 2001, ett år innan hennes insjuknande.

Expressen har tagit del av testamentet där man kan läsa att maken Mikael erhåller all hennes kvarlåtenskap. Han har samtidigt rätt att helt eller delvis avstå arvet till förmån för barnen Josefin och Oscar, skriver tidningen. Marie hade vid sin död tillgångar på närmare 64 miljoner kronor.

Artisterna hyllade Marie Fredriksson

Marie ska även ha skrivit in att arvet och eventuell avkastning ska vara barnens enskilda egendom, vilket innebär att deras framtida makar inte har någon giftorätt.

Marie Fredrikssons minne hedrades i slutet av januari då flera av Sveriges största artister medverkade i en hyllningskonsert. För Eva Dahlgren som var nära vän med Marie, blev kvällen känslosam.

”Det har nog aldrig gråtits så mycket backstage någonsin… Jag kunde knappt sjunga och jag höll mig hårt i Maries mickstativ. Allt är fortfarande overkligt och kommer så förbli”, skrev hon på Instagram.

FOTO: Fredrik Hessman, Claudio Bresciani/TT

Annons