TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Lassemans avslöjande om Bingolotto – paniken som tittarna inte får se

23 dec, 2022 
LASSEMAN, ARVINGARNA
Arvingarna är bara några av alla artister som gästar Bingolotto under den klassiska Uppesittarkvällen.
Nu avslöjar Lasseman ett och annat som sker bakom kulisserna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Casper Janebrink om framtiden i BingolottoBrand logo
Casper Janebrink om framtiden i Bingolotto

Arvingarna är ett av Sveriges mest populära band och består av Casper Janebrink, 52, Lars "Lasseman" Larsson, 50, Kim Carlsson, 50, och Tommy Carlsson, 54.

Under hösten har Arvingarna haft fullt upp med deras krogshow I love Arvingarna som är en hyllning till fansen. Arvingarnas fans har nämligen gått i generationer så de typiska besökarna består av en mor och en dotter.

I helgen avslutades showen – i alla fall för i år. Showen är tillbaka igen i vår på Kajskjul 8 efter några spelningar i Stockholm i början av nästa år. Så har man inte hunnit se showen än så är det alltså inte kört.

Lasseman om att gästa Bingolottos uppesittarkväll

Men först väntar lite ledighet och jul- och nyårsfirande för grabbarna i Arvingarna. Förutom dagen innan julafton.

Annons

– Men innan det så ska ju vi i Arvingarna göra uppesittarkvällen också i Bingolotto, förklarar Lasseman för Hänt.

Att spela Bingolotto kvällen innan julafton är en tradition för många svenskar, likaså även för Lasseman och hans familj som består av hustrun Therese, 47, och sönerna Ludvig, 22, och Filip, 20.

– Ja ja vi har spelat i alla år. Men de kör hemifrån, inte från studion, säger Lasseman till Hänt.

ARVINGARNA
Arvingarna har gästat Bingolotto många gånger. Denna gång i april 2020.

Bingolottos drag mot Arvingarna bakom kulisserna

Med andra ord är inte Lasseman tillsammans med familjen under den stora kvällen, något som han däremot inte ser som ett problem alls.

– Det är ju jättetrevligt. Det är ju trevligt att det är i Göteborg, för då kan man vara med där och så är man ändå hemma på julaftonsmorgon, säger han.

Annons

Om det blir fler än ett uppträdande är inget som Arvingarna visste i förväg. De är nämligen alltid lite "stand-by" om Bingolotto-produktionen vill att de ska sjunga mer, men detta är ju aldrig något som tittarna får se.

– Det vet man väl aldrig. Det är planerat ett nummer. Men alltid när vi har varit där så har de frågat oss om vi kan göra det och det och det. Så det kan säkert bli något mer, säger Lasseman till Hänt.

Så ni är lite flexibla och redo att hoppa in?

– Jajemän!

Stefan Odelberg om reservplanen inför uppesittarkvällen

Uppesittarkvällen är den största Bingolotto-kvällen på året och har flera miljoner tittare. Programledare för kvällen är Stefan Odelberg, 48, och Lotta Engberg, 59, som styr skutan under kvällen. Duon har lett Bingolotto sedan hösten 2020 och har en fullspäckad kväll planerad.

När Hänt pratar med Stefan Odelberg innan uppesittarkvällen berättar han om krisplanerna ifall det skulle inträffa sjukdom bland de inbokade artisterna.

Annons

– Alltså det är sjukt svårt att ha folk på reserv just den 23 december, de kommer aldrig hinna komma in, säger Stefan.

Vidare berättar programledaren att i år är det ovanligt många artister bokade till uppesittarkvällen. Om någon hade blivit sjuk så kan de fråga någon av de andra artisterna om de kan tänka sig att framföra två låtar istället för en.

– Om jag eller Lotta skulle bli sjuk så får man helt enkelt rodda programmet själv. Det blir mycket, men det är lite så man får göra. Nu har ju inte vi tänkt att bli sjuka, säger han.

Han förklarar att de inte har någon på stand-by, utan blir det sjukdom tätt inpå sändningen så får man rodda om och göra det bästa av situationen, både gällande artisterna och i programledarduon.

FOTO: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet, TV4

Annons