LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Lassemans avslöjande om framtiden – nu jublar följarna: “Så roligt”

24 mar, 2023 
Jonna Lawaetz
Arvingarna, Lars "Lasseman" Larsson
Arvingarna är ett av våra mest omtyckta dansband och har fans utspridda över hela landet.
På Instagram kommer bandmedlemmen Lars "Lasseman" Larsson med ett nytt besked som får följarna att jubla.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lars "Lasseman" Larsson och Therese Larssons dyra bakslag – under husrenoveringenBrand logo
Lars "Lasseman" Larsson och Therese Larssons dyra bakslag – under husrenoveringen

Arvingarna är ett dansband som ligger många svenskar varmt om hjärtat. De har haft en lång karriär inom dansbandsscenen där de bland annat annat haft stora framgångar i Melodifestivalen. Deras kanske mest kända bidrag är Elouise som de ställde upp med 1993, och tog hem vinsten med låten.

Bandet består av Casper Janebrink, 53, Lars ”Lasseman” Larsson, 50, Tommy Carlsson, 53, och Kim Carlsson, 50. Göteborgarna har i närmare 30 år skapat musik tillsammans och är en kvartett som ofta syns med leenden på sina ansikten.

På senare år har Arvingarna även fått sina egna underhållningsprogram på TV4, Arvingarnas sommar – fest på Lassemans altan som började sändas under 2020. Samma jul fick de programmet Arvingarnas jul, även det inspelat hemma hos Lasseman. Just nu är bandet aktuellt med krogshowen I love Arvingarna, som hade premiär i slutet på förra året.

Annons

Arvingarnas tuffa år – nära att lägga ner

Nyligen ställde gruppen upp i en stor intervju med Aftonbladets söndagsbilaga, när de fick frågan om hur de håller sams, efter dryga trettio år tillsammans.

– Man respekterar varandra. Det är viktigt att man löser tvister med en gång och får det ur världen. Vi är inte långsinta i vårt yrke, musikmässigt absolut inte. Vi kan ha olika åsikter om småsaker, men vi har alla samma mål. Man måste kämpa lite precis som i ett förhållande.

De kommer även in på att karriären inte alltid gått som på räls, de hade nämligen en dipp i karriären under tidigt 2000-tal som gjorde att de började tänka på refrängen.

– Jodå, vi har haft några hundår. I början på 2000-talet såg vi inte framtiden och det hade inte med bara oss att göra. Dansställen lades ner runt om i Sverige. Vi hade 70 mil till nästa gig och så vidare.

Lasseman avslöjande om framtiden med Arvingarna

Både interna bråk i gruppen och en bransch som gått upp och ner fick Arvingarna att nästan ge upp – men bandet lyckades ta sig ur kriserna starkare än någonsin.

Annons

På Instagram kan Lasseman komma med ett avslöjande om framtiden med bandet. Göteborgarna befinner sig nämligen i studion för att göra ny musik.

"Idag sitter vi i en studio i Stockholm och jobbar fram lite nya låtar inför sommaren", skriver Lasseman på Instagram.

Det verkar alltså som att Arvingarna ska ut på en sommarturné och ska bjuda fansen på nya dängor – vilket följarna jublar över.

"Vad spännande ska bli kul att få höra nya låtar", skriver en följare.

"Kul med lite sommarlåtar och nytt och fräscht i spellistan", skriver en annan.

"Längtar, både till sommar och era nya låtar", berättar en tredje.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Tommy Holl/TT

Annons