hänt exklusivt

Lasse Kronérs vilda 60-årsfest – därför ställde Tommy Körberg in

Tommy Körberg och Lasse Kronér

Lasse Kronér berättar nu om sitt storslagna 60-årsfirande.
Men varför ställde egentligen Tommy Körberg in i sista sekund. Nu kommer detaljerna om festen fram.
– Han skulle varit med och sjungit, säger Lasse till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

5 saker du vill veta om Lasse Kronér
1:02

Efter reklamen: 5 saker du vill veta om Lasse Kronér

(1:02)

Slå på ljud

I slutet av förra året vaknades det fest då Lasse Kronér blev hela 60 år gammal. Doobidoo-programledaren som har en lång och framgångsrik bakgrund både inom musiken och tv-världen samlade ett stort gäng för att fira sin födelsedag.

Lasse Kronérs storslagna 60-årsfest – därför saknades Tommy Körberg

I en intervju med Hänt berättar Lasse nu om firandet som han sedan sent ska glömma.

– Det var fantastiskt, det var verkligen jättekul. Jag tänkte att jag gör en mindre fest för 40-årsfesten och 50-årsfesten blev så pompöst stor. Så nu gjorde jag en mindre, eller man kanske inte kan prata mindre när det var 100 pers nästan men det var väldigt kul, säger han och fortsätter:

– Mina närmsta vänner, familj och nära och kära var där. Jag fick ett par fantastiska tal som var helt magiska. Min dotter uppträdde med alla vänner som jag har spelat med genom livet. Så hon hade fixat det så hon gigade med de till mina låtar. Det var skitroligt, en väldigt fin kväll. Helt underbar, den lever jag på länge.

Det visar sig varit både kända och okända på plats under tillställningen. Någon som dessvärre tvingades ställa in i sista sekund var Tommy Körberg, 74.

– Tyvärr blev Körberg sjuk på morgonen, han skulle varit med och sjungit. De hade övat in och fixat. Men alla banden jag spelat med, Uno Svenningsson, Janne Josefsson, några offentliga var där. Det var mycket vänner framförallt och bekanta.

Tråkigt med Tommy Körberg?

– Ah, men han kommer när jag fyller 70.

Lasse Kronérs nya jobb – syns plötsligt på kanal 5

Under våren är Lasse Kronér aktuell i överlevnadsprogrammet The island. Tidigare har Lasse berättat för Hänt att det är tack vare att han har fått ett nytt kontrakt med SVT som han framöver kommer att kunna dyka upp i andra program än Doobidoo.

– Jag har tidigare varit bunden. Prioavtal som det heter, så det är bara SVT men nu har jag skrivit ett nytt avtal så då kan jag göra mer saker också. Det är jättekul.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN