ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lasse Kronér känga mot Tilde de Paula och Edvin Törnblom – ratar händelsen

05 jan, 2024 
Linn Seipel
lasse kroner tilde de paula
Doobidoo-programledaren Lasse Kronér talar ut om branschen han verkar i – och missnöjet över beslutet att byta ut Agneta Sjödin.
– Tycker att detta är hål i huvudet, säger han i en intervju med Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vem är är... med Stjärnorna på slottet-casten – var på väg att tacka nej till programmetBrand logo
Vem är är... med Stjärnorna på slottet-casten – var på väg att tacka nej till programmet

Programledaren Lasse Kronér, 60, har till tittarnas stora glädje lett tittarsuccén Doobidoo i hela 18 säsonger. Och än så länge är det inte över, även om Lasse själv avslöjar att han har börjat gå i tankarna.

Lasse Kronérs stora lycka – Doobidoo fortsätter

– Samtidigt som att det är skitroligt att göra det så kan det vara en liten stopp från att göra andra saker, säger Lasse om Doobidoo till Hänt, och fortsätter:

– De [SVT, reds anm] ville skriva nytt kontrakt vilket jag tycker var skitroligt måste jag säga. Det var lite oväntat att det här kom. Så det blev jag väldigt glad för.

Varför det är så oväntat menar Lasse har att göra med det rörliga och föränderliga medielandskapet vi alla märkt av. Allt fler tittar på streamingtjänster och populära tv-program läggs ned eller ska förnyas. Därför tycker han att det är fint att fortsatt få göra lägerelds-tv i sin rätta bemärkelse.

Annons

Lasse Kronérs utspel mot TV4 – kritiserar programledarbytet på Nyårskaramellerna

En som gjort mycket av lägerelds-tv också är programledaren Agneta Sjödin, som just nu varit på tapeten efter TV4 valde att plocka bort henne från Agnetas Nyårskarameller. År 2023/2024:s program leddes istället av Edvin Törnblom och Tilde de Paula Eby, och döpte om till Nyårskaramellerna. Ett beslut som väckt en del kritik hos många tittare.

Hänt frågar vad Lasse tycker om TV4:s beslut att peta Agneta – i förmån för Edvin och Tilde, varpå han säger:

– Vår bransch är lite skadad av att de sitter folk på bestämmande platser som egentligen inte har någon koll skulle jag säga. Alltså de har ingen koll på vad Sverige vill titta på utan man är liten ankdamm runt Stureplan och så sitter man och bestämmer vad hela Sverige ska titta på. Detta har jag sagt tusen gånger att jag tycker att detta är hål i huvudet.

Lasse fortsätter:

Annons

– Agneta är en sådan som gör tv för en bred publik. Det finns få sådana kvar. Hela medievärlden är lite rädd idag. Och då ska det omstruktreras och då byter man någonting, ofta programledaren. Agneta har skött det jobbet med ära under alla år. Jag har själv suttit med det är en fem-sex gånger i den studion.

Det är systemet Lasse ställer sig frågande till, inte själva personerna som de berör, poängterar han, men gör tydligt att han inte tycker det var rätt beslut.

– Ja, jag fattar inte riktigt bytet men det är väl någon som tycker något. Det är inget fel på varken Edvin eller Tilde, det är inte deras fel, det är ofta någon högre upp.

FOTO: Hänt/TV4

Annons