Lasse Kronérs hårda krav på SVT – hotar lämna kanalen

Lasse Kronérs hårda krav på SVT – hotar lämna kanalen

Lasse Kronér kräver att SVT ändrar sin marknadsföring för "Doobidoo". Annars är han redo att lämna kanalen.

Under fredagskvällen drar SVT:s succéprogram “Doobidoo” igång, än en gång med Lasse Kronér, 54, som programledare.

Även om han älskar sitt program så har han tidigare riktat skarp kritik mot arbetsgivare SVT. Detta på grund av att han anser att marknadsföringen av programmet är näst intill obefintlig.

– Förra året kom någon fram till mig på stan och tackade för programmet och jag visste inte ens att vi hade börjat sända, säger Kronér till Aftonbladet.

Han pekar på att “Doobidoo” har höga tittarsiffror, men anser att SVT inte tar vara på programmen från Göteborg och att de helt enkelt får för lite synlighet.

– Och det har jag tagit upp med dem på SVT. Men nu har det utlovats bättring så vi får väl se. Det är en reklamavdelning som sitter i Stockholm som jag kan tycka är totalt fjärmad från övriga världen, men det är vad jag tycker, säger Lasse Kronér.

Han upplever inte att det blivit någon förändring hittills, trots att “Doobidoo” har premiär under fredagskvällen. Samtidigt känner han att om det blir ändring är han redo att byta arbetsgivare.

– Det är nog bara en förhoppning än så länge, jag har inte märkt någonting än. Kanske ser du mig på fyran nästa år och då vet du vad jag tyckte om det, säger Lasse Kronér.

LÄS OCKSÅ: Laila Bagges chock – grannen hotade att ringa socialen

LÄS OCKSÅ: Hemliga detaljen i prins Gabriels namn som alla missat

FOTO: Ibl, SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN