LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Laila Bagges chock – grannen hotade att ringa socialen

08 sep, 2017 
Efter att Laila Bagge lämnat barnen ensamma hemma en stund för att åka iväg och köpa lusmedel hotade grannarna med att ringa socialen. – De trodde att jag inte gav mina barn någon mat, säger Laila.
Annons

Tidigare i veckan diskuterade Laila Bagge, 44, och Roger Nordin, 40, i ”Rix Morronzoo”, jobbiga grannar och grann-fejder. Laila berättade då om hennes egen relation till sina grannar. Trots att det ofta är en själv som tycker sig ha problem med grannarna, upplever Laila nämligen att det är precis tvärtom för henne.

– Jag älskar mina grannar, men jag vet inte om mina grannar älskar mig, säger Laila och skrattar högt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Laila berättar om en incident där hennes hund smitit in till grannen och skitit där inne. När Laila ropade att hon skulle komma över och städa upp sin hunds åkomma, så hade grannen redan hunnit göra det själv. Roger blev då nyfiken på att veta om det var dessa grannar som Laila tidigare hamnat i luven med.

– Får jag fråga: Var det samma granne som ringde socialen? Och tyckte att de skulle ta hand om Liam? Eller var det Kit? frågar Roger.

Annons

– Nej, det var inte så. Det var en annan granne. Det här var för några år sedan faktiskt, det var inte här. Jag skulle åka iväg och köpa lusmedel till Liam när han hade fått löss, jag tror att han var tolv år. Och jag sa till honom att “kan du passa Kit nu så att jag kan åka och handla det här”? Och jag sa till Kit att “nu åker mamma, Liam är där nere så du får gå ner dit om de skulle vara något”, berättar Laila.

Grannarna hade sett hur Laila åkte iväg med sin bil och lämnade sönerna Liam, 14, och Kit, 5, ensamma, och kort där efter gör Kit något som Laila inte riktigt hade kunnat föreställa sig.

– Helt plötsligt då när jag kommer hem, är det ett sånt liv. Liam gråter och Kit springer runt, säger Laila och fortsätter:

– Då visar det sig att en granne har varit där och hotat med att ringa till socialen. Därför att Kit inte hade vågat gå in till Liam för att han har löss, och säga att han var hungrig. Så han hade gått ut på gatan och skrikigt att ”jag är så hungrig, jag är så hungrig”. Så mina grannar trodde att jag inte gav mina barn någon mat.

Men dramat löste sig till slut.

– Sen fick jag gå till mina grannar och be om ursäkt och förklara som det var, och då började alla att skratta.

Ja, Laila slapp ta fighten med socialen och fick fortsätta ha sönerna i ett tryggt förvar hos sig. Tack och lov.

Foto: IBL

Annons