LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lasse Kronér om Farah Abadi som julvärd: ”Gör helt plötsligt allt”

20 okt, 2023 
Lasse Kronér om Farah Abadi
Farah Abadi är bland de favorittippade till att bli julvärd i år.
Nu berättar Lasse Kronér om sin teori.
– Det är lite SVT kan jag tycka, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farah Abadis besked om Musikhjälpen: ”Det blir...”Brand logo
Farah Abadis besked om Musikhjälpen: ”Det blir...”

Lasse Kronér, 60, är en av Sveriges främsta programledare och SVT är en tv-kanal som han förknippas starkt med.

En annan som synts mycket i SVT den senaste tiden är Farah Abadi, 35. De senaste åren har hon varit programledare för Melodifestivalen och nu i höst är hon aktuell i flertalet serier på SVT. Under hösten kommer vi nämligen få se Farah i bland annat Go kväll, Sverige, På riktigt, Historien om Sverige – barnversionen och Sverige.

Farah fick frågan om hon är rädd att synas för mycket i tv, men det är inget hon oroar sig över.

– Nej, det här är mitt yrke. Jag har inga andra talanger. Jag kan inte sjunga, dansa eller spela instrument. Jag är inte bra på någonting. Det enda jag kan är att stå som programledare. Familjen måste försörjas. Lån ska betalas, sa hon till TT.

Annons

Lasse Kronér om Farah Abadi som julvärd

Med andra ord har Farah blivit en riktig veteran i tv-rutan. Men det finns ett tv-uppdrag som Farah inte tagit sig an ännu. Det är ju att vara julvärd i SVT.

Att vara julvärd är ett prestigefullt uppdrag där man ska hålla hela Sverige sällskap under hela julafton. Men den viktigaste uppgiften kanske ändå är att tända ljuset och starta igång allt.

När Hänt når Lasse Kronér berättar han sin teori om vem han tror blir årets julvärd.

Vem tror du blir julvärd i år?

– Det fina är att det är självklart någon från SVT som kommer göra det, men vem? Hmm, det var en bra fråga. Vem kan det vara? De jag skulle vilja se har nog redan varit, konstaterar han för Hänt.

Jag har sett lite spekulationer kring Farah och Jesper, det är väl på grund av Mello tänker jag?

– Det är lite SVT kan jag tycka. De som helt plötsligt får serier de gör helt plötsligt allt. Farah gör varenda program som finns, även Jesper och Erik är det någon som heter. Det blir att de som gör saker gör plötsligt allt. Så var det på min tid också.

Annons

Lasse Kronér om SVT:s val: ”Man bygger ju folk”

Under årens lopp har vi fått se personer som Babben Larsson, 66, Tareq Taylor, 54, Lars Lerin, 69, Gina Dirawi, 32, Petra Mede, 53, Kalle Moraeus, 60, och även Lasse Kronér år 2008.

Lasse har med andra ord gjort den här biten och eftersom han är så rutinerad när det gäller SVT ger han även sin syn på hur kanalen tänker när de väljer när det exempelvis kommer till julvärdar.

Tror du det är fördelar eller nackdelar att gå så hårt på en person?

– Man bygger ju folk, det är ju så man gör när man bygger någon. Det är såklart både fördel och nackdel. Det beror ju på hur bra man tycker om personen i fråga, säger han till Hänt.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT, Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

Annons