ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lasse Kronér lämnar efter 16 år – döttrarna i chock: ”Förvånande”

30 sep, 2022 
Lasse Kronér
SVT-programledaren Lasse Kronér är nu klar för Discovery+ program The Island.
För Hänt berättar han om tankarna kring sin medverkan, samt döttrarnas stöd i beslutet.
– Jag tänkte vad i helskotta har jag ställt till med nu, säger han till Hänt.
Annons
Lasse Kronérs dotter Mathilda känslosamma ord i Hellenius HörnaBrand logo
Lasse Kronérs dotter Mathilda känslosamma ord i Hellenius Hörna

Lasse Kronér, 59, har lett SVT:s långkörare Doobidoo i över ett decennium. Han har även varit ansiktet utåt för flera andra program på kanalen.

Men nu står det klart att Lasse medverkar i en Discovery+-produktion. Lasse är nämligen en av deltagarna i den kommande säsongen av The Island. I överlevnadsprogrammet lämnas kändisarna ute på en öde ö långt ut i Stilla havet under hela tre veckors tid. I programmets första säsong medverkade bland annat Mikael Sandström, 64, och Maria Montazami, 56.

Lasse Kronérs egna ord om The Island: ”Väldigt jobbigt”

När Hänt når Lasse berättar han om tankarna kring sin nya programmedverkan.

– Den har jag hållit på ett tag. Det är ganska intressant för jag säger alltid nej till alla tv-program som ringer. Jag är väldigt bra på det men så helt plötsligt hör jag mig själv säga ja. Jag tänkte vad i helskotta har jag ställt till med nu, säger Lasse.

Annons

Av vad tittarna fick se förra säsongen är det ett program som tar både psykiskt och fysiskt. Och trots att Lasse hade sett programmet innan så kunde han inte ana hur tufft det skulle bli.

– Jag hade ju turen att fått se en säsong innan i och med att de åkte förra året. Men alltså ja jag trodde att det skulle vara väldigt väldigt jobbigt men inte så jobbigt som det blev. Det var mycket tuffare i år också, vi var ute mycket längre och den extra tiden ute, den tog extremt mycket på en, säger Lasse.

Insikten innan programmet: ”Jag är så jävla bortskämd”

Inspelningarna av The Island liknat inget annat som Lasse har gjort i sitt liv och då har han ändå arbetat med tv i många många år.

– Det var jobbigt på väldigt många olika sätt men samtidigt var det fantastiskt på väldigt många olika sätt. Det var fantastiskt att se vad man som människa kan åstadkomma och få vara med om. Jag är dålig på exakt allt som det här programmet handlar om. Jag är dålig på att bygga, jag är dålig på att vara utan mat, jag är dålig på att vara utan snus och vatten, jag är helt värdelös på allt som detta handlar om, säger han och fortsätter:

Annons

– Men det var därför jag ville utsätta mig för det. Att en gång i livet få utsätta sig för någonting för jag är så jävla bortskämd. Man har alltid haft det bra, alltid fått allt man pekat på och så. Därför kände jag att jag ville göra något som jag aldrig gjort innan.

Döttrarna Mathilda och Amalias stora stöd

Livet på den öde ön gjorde att Lasse saknade familjen ordentiligt. Han har barnen Mathilda och Amalia tillsammans med ex-frun Christina Kronér.

– Det är tufft att vara ifrån familjen och det blir på ett annat sätt när man är utsatt känslomässigt och man är utsatt rent kroppsligt.

Döttrarna visar sig dock haft en stor påverkan på Lasses beslut kring programmet.

– Jag pratade grymt mycket med mina döttrar innan jag gjorde detta. Det kändes okej att åka. Jag hade inte åkt om de tyckte jag va helt dum i huvudet. De va nog lite förvånade att jag gjorde detta. Jag tror till och med att de va lite stolta.

Alla deltagare i The Island säsong 2

The Island säsong 2
Foto: Discovery+

Förutom Lasse medverkar Emma Igelström, Marcus Schenkenberg, Linda Pira, Dragomir Mrsic, Magdalena Kowalczyk och Dermot Clemenger.

FOTO: TT

Annons