lasse kronér

Lasse Kronér gripen av polis – nu talar han ut om fängelset

LASSE KRONÉR

Lasse Kronér har varit med om polisdrama.
Nu berättar han om hela händelseförloppet och om tiden i fängelse.
– Det var min tuffaste period i livet, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför ville Mats Wester i Nordman inte ställa upp i Mello 2023 – Håkan Hemlins hemliga kupp
0:42

Efter reklamen: Därför ville Mats Wester i Nordman inte ställa upp i Mello 2023 – Håkan Hemlins hemliga kupp

(0:42)

Slå på ljud

Lasse Kronér, 60, har många strängar på sin lyra. Förutom att han varit programledare för program som Bingolotto och Smartare än en femteklassare så är han ju mannen bakom SVT:s långkörare Doobidoo.

Lasse är också en hejare på att sjunga och spela gitarr. En gång i tiden var han en tredjedel av sång och showgruppen Triple & Touch. En grupp som officiellt gick i graven 1999.

Lasse började sjunga redan som barn och trots att han var väldigt blyg började han sedan att spela som gatumusikant på gatorna i Göteborg.

Lasse Kronér aktuell i The island

Just nu är Lasse högaktuell i tv-rutan eftersom han är en av deltagarna i The island på Kanal 5 och Discovery+.

Han har tidigare berättat för Hänt om hur det var att vara med i programmet men framför allt är det nervöst att han inte vet vad som kommer visas sedan i tv.

– Jag vet vad jag har varit med om men jag vet egentligen inte vad jag har sagt eller gjort. Det är första gången i min tv-karriär där jag inte vet vad jag har gjort, sa Lasse då till Hänt om sin medverkan.

Och nu visar det sig att en händelse har kommit med i programmet som Lasse kanske inte var beredd på. Han öppnade sig nämligen för deltagaren Dragomir Mrsic, 53, om tiden i fängelse...

Lasse Kronér gripen av fransk polis – nu berättar han

I det senaste avsnittet berättar Lasse om situationen.

– Ja jag har ju suttit en del. I Frankrike. Jag stod och spelade på gatorna och så ställde jag mig i ett hörn och hade tagit en halv baguette och en halv flaska vin innan bara för känslan. Så jag ställer mig där, lägger ut gitarrfodralet och så dyker det upp en sådan piketbuss va, säger han och fortsätter:

– Ut rusar 12 poliser, tar gitarren, slänger in den i bussen och klipper strängarna med en bultsax.

Då var det raka vägen in till finkan som gällde för Lasse men som tur var släpptes han ganska snabbt.

– Sedan hamnade jag i franskt fängelse då. Sedan satt jag inne, jag tror att det var fyra timmar, men det kan också vara två. Sedan släppte de ut mig och jag hade ingenting. Inget visa-kort, ingen plånbok, inte en spänn. Då tänkte jag vad fan gör jag nu?, förklarar Lasse och berättar att han hittade ett fik för gatumusikanter.

Det slutade med att musikanterna på fiket var väldigt snälla och lånade ut tillräckligt många strängar så att Lasse kunde fixa sin gitarr.

– Fick sex strängar, strängade om. Sen var det bara att gigga igång igen och så kom degen in och då fick man gå tillbaka och lämna tillbaka strängarna, säger Lasse i programmet och lägger till med glimten i ögat:

– Så det var min tuffaste period i livet.

FOTO: BRUNNSGÅRD HENRIK/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN