ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

Lasse Kronér bjöd ut gästen på vild festkväll – produktionens chock

27 mar, 2023 
Lasse Kronér
Lasse Kronér bjöd ut gästerna för en vild festkväll efter tv-inspelningen.
Nu berättar han om händelsen som fick produktionen att reagera starkt.
– Han tog upp mig på måndagen sen till kontoret och så klippte han det kortet, säger Lasse till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dotterns starka känslor efter Lasse Kronérs medverkan i The islandBrand logo
Dotterns starka känslor efter Lasse Kronérs medverkan i The island

Lasse Kronér, 60, är en av våra mest folkkära programledare. Sedan 2005 har han lett SVT:s långkörare Doobidoo.

Just nu är han aktuell i en helt annan tv-produktion, nämligen The island där han och flera andra kändisar ska överleva på en öde ö.

Lasse Kronérs kravlista för att medverka i Bingolotto – nu avslöjar han allt

I ett nytt avsnitt av programmet kommer ett av Lasses tidigare arbeten på tal, nämligen Bingolotto. När Lasse klev in och tog över programmet efter Leif "Loket" Olsson, 80, hade han en hel del krav. I programmet berättar han att ett av kraven var att få med världsartister i programmet men vilka var egentligen de andra punkterna? I en intervju med Hänt berättar nu Lasse vad han mer begärde.

Annons

– Den listan var förändra musikaliskt från enfald till mångfald. Då menar jag inte att dansbandsmusik är enfaldigt utan att jazz, visa, pop och rock och allt skulle finnas. Skriva om spel, göra om spelmotorerna, ny superchans vilket vi gjorde, säger Lasse och fortsätter:

– Jag ville också göra om så att fler skulle vinna. När jag började så tror jag, jag svär inte på detta, men jag tror det var vinst på var elfte lott. När jag slutade så tror jag att vi var nere på var sjunde lott. Flera av sakerna innefattade spelet.

Bjöd ut gästerna för vild festkväll på företagskortet: ”Det blev lite väl”

En av de andra punkterna var att Lasse ville ha live-musik så att fler musiker kunde få vara med. Ett levande husband i studion var ett krav som Lasse även fick igenom.

Annons

– Jag tackade nej två gånger till att leda Bingolotto men sen när jag fick frågan en tredje gång så tänkte jag att då sätter jag ihop en sådan lista. Och Gert som han då hette, han fick ta den och se om han kunde hacka i sig det. Han tog alla tio punkterna och alla tio var inte så avancerade. En av punkterna var att jag skulle ha ett visa-kort där jag skulle treata artister, kunna ta ut de efter programmet och tacka.

– Det kortet fick jag igenom men jag använde det en gång sen var den notan lite för stor. Jag tog ut Toto på en efterfest som fortsatte i typ tre dygn. Det blev lite väl.

Blev du av med kortet sen?

– Han tog upp mig på måndagen sen till kontoret och så klippte han det kortet. Det är faktiskt roligt på riktigt, säger Lasse.

Minns du den kvällen?

– Jag minns delar av den. Jag vet att jag hällde alkohol i huvudet på Steve Lukather. Det var en sån kväll.

FOTO: TT

Annons